Welke Laptop Is De Lichtste Ter Wereld

Welke Laptop Is De Lichtste Ter Wereld
Welke Laptop Is De Lichtste Ter Wereld

Video: Welke Laptop Is De Lichtste Ter Wereld

Video: Welke Laptop Is De Lichtste Ter Wereld
Video: De vergelijking: HP EliteBook Folio – De dunste en lichtste zakelijke laptop ter wereld 2024, Mei
Anonim

Een van de belangrijkste trends in de wereld van computertechnologie is het verminderen van de fysieke parameters van apparaten. Dit geldt ook voor laptops. Laptopcomputers worden elk jaar dunner en lichter. Een dergelijke dynamiek van kenmerken wordt bereikt met behulp van modernere materialen en technologieën. De lichtste laptop tot nu toe weegt nog geen kilo.

Welke laptop is de lichtste ter wereld
Welke laptop is de lichtste ter wereld

Op de website van het Taiwanese bedrijf Gigabyte Technology (https://www.gigabyte.ru/) staat informatie over de nieuwe X11-notebook, die slechts 975 g weegt, en tegenwoordig beschouwen experts dit model als het lichtste in zijn klasse. In een persbericht laat het bedrijf weten dat de gepresenteerde laptop een schermgrootte heeft van 11,6 inch. De dikte van het product breekt ook records - op het dunste punt is het 16,5 mm.

De fabrikant, die een nieuw model presenteert, vermijdt de naam "ultrabook", hoewel volgens sommige kenmerken de nieuwigheid in deze klasse valt. Er moet worden verduidelijkt dat ultradunne en lichtgewicht subnotebooks met compacte afmetingen en lage gewichtskenmerken, die alle kenmerken van een volwaardige laptop hebben, tot de categorie ultrabooks behoren.

Het scherm van de noviteit heeft een resolutie van 1366 bij 768 pixels. De Ivy Bridge processor is voorzien van 4 GB werkgeheugen. De computer is uitgerust met een 128 GB SSD. Het ultralichte model is uitgerust met DisplayPort- en USB-poorten, microSD-kaartsleuf en Wi-Fi. Het basismodel X11 zal Windows 7 draaien. Naar schatting zal de prijs van de laptop variëren van $ 1000 tot $ 1300, afhankelijk van de configuratie. De geschatte timing van de nieuwe items in de uitverkoop is juli 2012. Het innovatieve product werd al op 6 juni 2012 gedemonstreerd op de COMPUTEX 2012 beurs.

Door het gebruik van moderne composietmaterialen, met name koolstofvezel (koolstofvezel), kon de X11 zo licht mogelijk zijn. Onderdelen van koolstofvezel zijn niet alleen licht van gewicht, maar ook zeer duurzaam. Aluminium wordt ook gebruikt bij de vervaardiging van de laptop - er is een lus van gemaakt die beide helften van het apparaat met elkaar verbindt.

Het persbureau Lenta. Ru noemt een apparaat van de ultrabook-klasse Asus Zenbook UX21E als een van de naaste concurrenten van de genoemde laptop. Dit model heeft een vergelijkbare schermgrootte, maar weegt 125 gram meer dan de X11. Dus in de nabije toekomst zal de creatie van Gigabyte Technology blijkbaar de palm in de lichtste notebookmarkt behouden.

Aanbevolen: