Overzicht Van Programma's Ter Preventie Van Oogvermoeidheid

Overzicht Van Programma's Ter Preventie Van Oogvermoeidheid
Overzicht Van Programma's Ter Preventie Van Oogvermoeidheid

Video: Overzicht Van Programma's Ter Preventie Van Oogvermoeidheid

Video: Overzicht Van Programma's Ter Preventie Van Oogvermoeidheid
Video: Vermoeidheid u0026 Parkinson - ParkinsonTV 2024, April
Anonim

Het is geen geheim dat velen van ons veel meer dan de aanbevolen 4 uur per dag achter de computer doorbrengen. En ze werpen hun vruchten af met vermoeidheid, roodheid, ongemak en zelfs verslechtering van het gezichtsvermogen. Laten we een snelle blik werpen op gratis programma's die u kunnen helpen kostbare gezichtsvermogen te besparen.

Visie is een geschenk van onschatbare waarde
Visie is een geschenk van onschatbare waarde

1. F.lux

Het programma verandert het kleurengamma van de monitor afhankelijk van de verlichting en het tijdstip van de dag. In feite zijn veranderingen in kleurschaal alleen 's avonds zichtbaar - wanneer er weinig daglicht is. De eigenaardigheid van dit programma is onopvallendheid. Je merkt het effect gewoon niet, maar naar mijn subjectieve mening is 's avonds werken comfortabeler geworden. Alleen een Engelse interface en een minimum aan instellingen, en de standaardinstellingen zijn meestal optimaal. Er is een versie voor Mac, Linux, iPhone / iPad

2. Eyeleo

Het programma is sinds 2011 niet meer geüpdatet, maar het heeft wel wat aan populariteit gewonnen. De essentie van het programma is dat het het scherm met bepaalde tussenpozen donkerder maakt en aanbiedt om een willekeurige eenvoudige oefening van 10 seconden te doen. De oefeningen zijn vrij eenvoudig - oogbewegingen op en neer, rotatie, uit het raam kijken, knipperen, enz. Engelse interface, werkt alleen onder Windows.

3. Workrave

Het programma met een grappig schaap bevat oefeningen niet alleen voor de ogen, maar ook om het lichaam op te warmen. Het heeft veel meer instellingen. U kunt de intervallen en duur voor mini-rusten, pauzes aanpassen en een dagelijkse limiet instellen. Ook is er zicht op geschiedenis en statistieken, eventueel voor strenge ouders. Werkt onder Windows en Linux.

4. Oogverdediger

Een heel eenvoudig programma: er wordt met vooraf bepaalde tussenpozen een pauze genomen. U kunt het interval en de duur van de pauze instellen, evenals wat er op dit moment op het scherm wordt weergegeven: een reeks afbeeldingen uit een map (u kunt uw eigen map toevoegen), een standaard screensaver, een reeks speciale oefeningen, of gewoon een pop-upbericht over de noodzaak om te pauzeren. Engelse interface, werkt alleen onder Windows.

5. Ontspan met Three-Z

Ook een heel eenvoudig en beknopt programma met een minimum aan instellingen: interval en duur van de pauze (minimaal 3 minuten), het transparantieniveau van het venster. Tijdens de pauze wordt voorgesteld om enkele eenvoudige oefeningen te doen om de oogspieren te ontspannen. Het programma heeft een Russische interface, het werkt alleen onder Windows.

U kunt andere oogontspanningsprogramma's vinden, zowel gratis als betaald. Het belangrijkste is dat een van deze programma's op uw computer is geïnstalleerd en uw gezichtsvermogen beschermt.

Aanbevolen: