Hoe Cd Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Cd Te Openen
Hoe Cd Te Openen

Video: Hoe Cd Te Openen

Video: Hoe Cd Te Openen
Video: How to open and run a CD on your computer manually 2024, Maart
Anonim

Als uw computer zelfs de eenvoudigste optische drive heeft geïnstalleerd, kan deze op zijn minst gewone cd's lezen. Om de inhoud van een dergelijke schijf te bekijken, hoeft u deze alleen maar te openen.

Hoe cd te openen
Hoe cd te openen

Het is nodig

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - CD-ROM.

instructies:

Stap 1

Het openen van cd's hangt ook af van de instellingen van uw optische drive en het type informatie dat op de cd is opgenomen. Voor elk bestandstype wordt een specifiek openingsprogramma voorgeschreven. Als u een schijf in het station plaatst, bijvoorbeeld met afbeeldingen, en wanneer autorun wordt geactiveerd, wordt het programma ingeschakeld dat standaard op uw computer is geïnstalleerd voor het bekijken van afbeeldingen. Maar dit is niet echt het openen van de schijf, omdat je in het geval van autorun het opslagmedium zelf niet opent.

Stap 2

Als u de schijf in het station hebt geplaatst en autorun is geopend, sluit dan dit programma. Open nu "Mijn Computer". Klik met de rechtermuisknop op het stationspictogram van uw computer. Selecteer "Openen" wanneer het menu verschijnt. Hiermee wordt de schijf geopend en hebt u toegang tot de bestanden die erop zijn opgeslagen.

Stap 3

Als autorun op de computer is uitgeschakeld, wordt de schijf gestart nadat u de schijf in het station hebt geplaatst, maar verschijnen er geen vensters. Ongeacht het type bestanden dat op deze schijf is opgeslagen, kunt u deze op de eerste manier openen.

Stap 4

Als u een schijf in het computerstation hebt geplaatst waarop verschillende soorten informatie zijn opgenomen, zou een menu moeten verschijnen voor het selecteren van de openingsmodus. Selecteer nu gewoon "Openen" in dit menu en de inhoud is beschikbaar.

Stap 5

U kunt zelf de autorun-instellingen configureren en kiezen met welke programma's de computer automatisch bestanden op de schijf start. Klik hiervoor op de knop "Start". Ga naar het "Configuratiescherm" en zoek daar het onderdeel "Autostart". In het venster dat verschijnt, kunt u voor elk bestandstype de gewenste cd-openingsoptie instellen. Als u de optie "Map openen om bestanden te bekijken" selecteert, wordt de inhoud van de cd automatisch geopend.

Aanbevolen: