Hoe Ubuntu Te Slopen?

Inhoudsopgave:

Hoe Ubuntu Te Slopen?
Hoe Ubuntu Te Slopen?

Video: Hoe Ubuntu Te Slopen?

Video: How to Restore and Customize Ubuntu GRUB Bootloader 2022, December
Anonim

Vaak nadat hij een tweede Ubuntu-besturingssysteem bovenop Windows heeft geïnstalleerd, komt de gebruiker tot de conclusie dat de tweede moet worden verwijderd, omdat het Windows-besturingssysteem meestal voldoende is om alle gebruikelijke acties op de computer uit te voeren en Ubuntu te veel instellingen vereist van de gebruiker.

Hoe Ubuntu te slopen?
Hoe Ubuntu te slopen?

instructies:

Stap 1

Als u Ubuntu wilt verwijderen, formatteer dan de harde schijf waarop het systeem zich bevindt. Om dit te doen, stelt u de computer in om op te starten vanaf het diskettestation in het BIOS of gewoon bij het opstarten door op de Esc-toets te drukken.

Stap 2

Accepteer in het Windows-installatiemenu de voorwaarden van de licentieovereenkomst, klik op de knop "Volgende", selecteer de partitie voor installatie die het Ubuntu-besturingssysteem bevat, formatteer deze (het is beter om dit te doen in de NTFS-bestandssysteemmodus).

Stap 3

Volg daarna de instructies in het menu, voltooi de Windows-installatie, voer alle parameters in die u nodig hebt om verder te werken, specificeer de tijdzone en maak een systeemgebruiker aan.

Stap 4

Als u het Ubuntu-besturingssysteem moet verwijderen zonder de harde schijf waarop het zich bevindt te formatteren om Windows XP te behouden, voer dan een systeemherstelbewerking uit voordat u Linux installeert.

Stap 5

Start op vanaf de Windows-installatieschijf. Wanneer het installatiemenu verschijnt, drukt u op de toets R. U ziet de herstelconsole verschijnen - deze toont u het gemarkeerde besturingssysteem dat u wilt terugbrengen naar de staat waarin het zich bevond voordat u Ubuntu installeerde.

Stap 6

Voer het beheerderswachtwoord in als dit eerder is ingesteld. Houd er rekening mee dat als het uit cyrillische letters bestaat, het het beste is om het eerst te wijzigen in een ander lettertype met de tekens van het Latijnse alfabet en cijfers.

Stap 7

Voer de commando's fixboot, fixmbr in het venster dat verschijnt. Nadat u ze een voor een hebt voltooid, start u uw computer opnieuw op - Ubuntu moet daarna volledig worden verwijderd.

Stap 8

Als u Windows Vista vooraf hebt geïnstalleerd, start u uw computer op vanaf de gedownloade schijf. Selecteer de taal van het besturingssysteem die voor u geschikt is en klik op "Doorgaan".

Stap 9

Selecteer "Systeemherstel". Nadat het systeem uw geïnstalleerde exemplaar van Windows heeft gevonden, klikt u op de knop "Volgende". U ziet het venster "Systeemherstelopties" op uw scherm - selecteer daarin "Opdrachtprompt".

Stap 10

Typ bootrec / fixboot bootrec / fixmbr één voor één op de opdrachtregel, voltooi de systeemherstelprocedure en zet de computer aan.

Populair per onderwerp