Hoe Video Op Schijf Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Video Op Schijf Te Branden
Hoe Video Op Schijf Te Branden

Video: Hoe Video Op Schijf Te Branden

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe brand je een .iso bestand op een DVD ? 2023, Februari
Anonim

Moderne dvd-spelers ondersteunen een breed scala aan videoformaten en stellen u in staat cd's af te spelen die op uw computer zijn gebrand. Dankzij de aanwezigheid van speciale programma's kunnen pc-gebruikers zelf dvd-schijven samenstellen en branden met de videobestanden die ze nodig hebben.

Hoe video op schijf te branden
Hoe video op schijf te branden

instructies:

Stap 1

Gebruik Ashampoo Burning Studio om videobestanden op schijf te branden, het is heel eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Als u alleen videobestanden op een schijf wilt branden zonder een menu te maken, start u het programma, in het geopende venster selecteert u de optie "Bestanden en mappen branden - Nieuwe cd-dvd-Blu-ray-schijf maken".

Stap 2

Klik op de knop Toevoegen en selecteer de videobestanden die u wilt opnemen, meestal avi- of mpeg-bestanden. Klik na het selecteren van de bestanden op de knop Voltooien. Onder aan het venster ziet u een schijfvulschaal. Als er nog vrije ruimte is, kunt u nieuwe bestanden toevoegen door nogmaals op de knop Toevoegen te klikken.

Stap 3

Klik op de knop Volgende, plaats de dvd in uw station. Nadat u de schijf door het programma hebt gecontroleerd, klikt u op de knop "Branden". De videobestanden die u hebt geselecteerd, worden op schijf gebrand. Wanneer u een schijf in een dvd-speler opent, ziet u een lijst met bestanden en kunt u ervoor kiezen om ze allemaal af te spelen.

Stap 4

Als u een dvd-videoschijf wilt maken, gebruikt u de optie Films branden - Video-dvd maken. Selecteer de bestanden die je nodig hebt, ze kunnen in bijna elk gangbaar formaat zijn en worden automatisch gehercodeerd naar dvd wanneer ze worden gebrand. Selecteer na het toevoegen van bestanden een menu-optie aan de rechterkant van het venster. In het menu worden de filmnamen niet bewerkt en komen overeen met de bestandsnamen. Klik na het selecteren van het menu op "Volgende".

Stap 5

Plaats de dvd en klik op de knop Branden. Houd er rekening mee dat het veel tijd kost om videobestanden naar dvd-formaat te converteren, dus het opnemen op de schijf kan een uur of langer duren, afhankelijk van de snelheid van uw computer.

Stap 6

Een wijdverbreid programma voor het branden van schijven is Nero in verschillende versies. De nieuwste versies, vanaf de negende en hoger, zijn behoorlijk "zwaar", dus hun installatie op een computer kan ongeveer een half uur duren. Start het programma, selecteer "Data logging" in het verschenen venster. Klik op de knop "Toevoegen", selecteer de bestanden die u wilt branden. Klik op de knop Branden, plaats de dvd. Nadat de opname is voltooid, verschijnt een bijbehorend bericht

Stap 7

Als je een dvd wilt maken met een mooi volledig menu, gebruik dan programma's als Super DVD Creator en DVD-Lab Pro. Het kost wat tijd om ze onder de knie te krijgen, maar het resultaat is het waard.

Populair per onderwerp