Hoe U Uw Monitor Schoonmaakt?

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Monitor Schoonmaakt?
Hoe U Uw Monitor Schoonmaakt?

Video: Hoe U Uw Monitor Schoonmaakt?

Video: Hoe U Uw Monitor Schoonmaakt?
Video: Сверхширокий слишком широкий? [Полный обзор Philips 499P9H] | Технический глава 2024, Mei
Anonim

Zoals elk huishoudelijk artikel worden computermonitoren na verloop van tijd vuil. Maar als met stof bedekt meubilair gewoon een onaangename indruk maakt, dan zal een laag vuil dat zich op het beeldscherm heeft opgehoopt het werk merkbaar hinderen, wat extra vermoeide ogen veroorzaakt. Daarom is het zo belangrijk om de staat van het scherm te controleren en het tijdig schoon te maken. Er kunnen zich in dit geval echter enkele problemen voordoen, omdat u de monitor niet kunt wassen zoals een gewoon meubelstuk.

Hoe u uw monitor schoonmaakt?
Hoe u uw monitor schoonmaakt?

Het is nodig

Doekjes met impregnatie, zachte doek, brede zachte borstel, spray voor het reinigen van de monitor

instructies:

Stap 1

Moderne LCD-monitoren zijn, net als andere geavanceerde apparatuur, erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Daarom mogen ze niet worden schoongemaakt met gewone reinigingsmiddelen, wrijf niet over het scherm met natte of droge lappen om de coating niet te beschadigen. Voor het reinigen van LCD-monitoren verdient het de voorkeur om hiervoor speciaal ontworpen doekjes en sprays te gebruiken.

Stap 2

Het moeilijkste van het schoonmaken van je monitor is het schoonmaken van het scherm. De achterkant van de monitor, standaard en zijframes van kunststof kunnen voorzichtig worden afgeveegd met een vochtige doek. Het is alleen nodig om eerst de voeding los te koppelen.

Stap 3

Het LCD-scherm daarentegen moet met grote zorg worden behandeld, omdat het zelfs met een gewone doek heel gemakkelijk te krassen is. Er zijn twee manieren om uw display schoon te maken: droog en nat. Met de droge methode kan het opgehoopte stof van het display contactloos worden verwijderd met een rubberen bol of een blazer. Of met een zachte borstel die stofophopingen voorzichtig wegveegt.

Stap 4

Stomerij is echter alleen geschikt als het scherm zelf schoon genoeg is en slechts licht stoffig. Als er vetvlekken of opgedroogde vloeistoffen op zitten, is een grondigere reiniging vereist. In dit geval zijn vochtige doekjes en reinigingssprays nodig.

Stap 5

Als u geen speciaal LCD-doekje bij de hand heeft, kunt u elke zachte doek gebruiken, zoals flanel of brillendoekjes. Als bevochtigingsvloeistof kunt u gewoon zacht water gebruiken dat geen onzuiverheden bevat. Gebruik in geen geval alcoholoplossingen of huishoudelijke chemische reinigingsmiddelen om het scherm schoon te vegen.

Stap 6

Het beeldscherm wordt gereinigd met zachte bewegingen van boven naar beneden, zonder gebruik van kracht. Het is belangrijk om te onthouden dat er geen vloeistof rechtstreeks op het scherm mag worden gespoten, ook niet als het een speciale reinigingsspray is. U moet een servet bevochtigen en de monitor er al mee reinigen. Als laatste stap na de natte reiniging kunt u een droge papieren handdoek gebruiken om eventuele strepen te verwijderen.

Aanbevolen: