Hoe De Achtergrondverlichting Van De Monitor Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrondverlichting Van De Monitor Te Controleren?
Hoe De Achtergrondverlichting Van De Monitor Te Controleren?

Video: Hoe De Achtergrondverlichting Van De Monitor Te Controleren?

Video: Auswechseln der Hintergrundbeleuchtung des Monitors - ViewSonic 710s. (Erfolglose Reparaturen) 2022, December
Anonim

Zoals u weet, is het werkingsprincipe van LCD-monitoren (liquid crystal) gebaseerd op de doorgang van licht door matrixfilters. Zo wordt het beeld gevormd. De meest voorkomende storing bij een LCD-monitor is het uitvallen van de achtergrondverlichting. Hoe kan ik het controleren?

Hoe de achtergrondverlichting van de monitor te controleren?
Hoe de achtergrondverlichting van de monitor te controleren?

Het is nodig

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Kijk naar de monitor. Als de helderheid van het scherm sterk is afgenomen (meestal aan één kant) of het beeld op de monitor een roze tint heeft gekregen, dan ligt de oorzaak van de storing in de lamp, die het beeld van onderaf verlicht.

Stap 2

Vertrouw de bewaking van de storing van de achtergrondverlichting van de monitor toe aan professionals, aangezien alle onderdelen een nogal fragiele structuur hebben. Met een onvoorzichtige beweging kun je de matrix beschadigen. Als u besluit de lamp zelf te testen, wees dan uiterst voorzichtig. De kabel die de lamp met de matrix verbindt is hoogspanning (1000 volt).

Stap 3

Voordat u begint met het controleren van de gezondheid van de lampen, bereidt u de werkplek voor: deze moet stofvrij zijn. Het binnendringen van vuil en stof op de matrix is ​​ontoelaatbaar.

Stap 4

Controleer de aansluiting van de lintkabel op het moederbord met de monitor. Schroef het monitorframe los, dat met schroeven onder de rubberen doppen is vastgezet. De aansluiting moet correct gebeuren.

Stap 5

Zorg ervoor dat het de achtergrondverlichting is die defect is. Sluit hiervoor een werklamp aan op de matrix of sluit de matrix aan op een werkende backlight-module.

Stap 6

Verwijder de beschermfolie die het bord bedekt. Doe dit heel voorzichtig, bij voorkeur met een scalpel of pincet. De matrix is ​​een zeer dunne plaat met geleiders die bij beschadiging niet meer te herstellen zijn.

Stap 7

Haal de matrix eruit, de lichtfilters en dan een etui met lampen, die met twee tegelijk in een etui zijn gemonteerd. Op een doorgebrande lamp zijn zwarte brede ringen zichtbaar bij de kathodes. Pas op dat u de lamp niet breekt, aangezien fragmenten ervan filters en reflectoren kunnen beschadigen.

Stap 8

Probeer de lamp lichtjes uit de etui te trekken. In het geval van uitputting van hulpbronnen, begint de lamp sterk op te warmen. Zozeer zelfs dat door verhitting de kathoden zelfs kunnen smelten en aan de matrix kunnen kleven. Door de temperatuur van het apparaat of de aanwezigheid van gesmolten fragmenten van het lichaam, kan men ook de gezondheid van de lamp beoordelen.

Populair per onderwerp