Hoe De Monitor Te Verscherpen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Monitor Te Verscherpen?
Hoe De Monitor Te Verscherpen?

Video: Hoe De Monitor Te Verscherpen?

Video: Een foto scherper maken met Slim verscherpen (Photoshop) 2022, December
Anonim

Scherpte, zoals helderheid, contrast of kleurweergave, is de belangrijkste parameter van de monitor, die ook direct van invloed is op de kosten. Het is de scherpte van de monitor die voor een groot deel de helderheid van het beeld bepaalt. Dienovereenkomstig moet het zo worden geconfigureerd dat het beeld zowel aan de randen als in het midden van het scherm even helder is.

Hoe de monitor te verscherpen?
Hoe de monitor te verscherpen?

instructies:

Stap 1

Probeer de scherpte aan te passen via het interne menu van de monitor. Ga hiervoor naar het menu en selecteer de sectie Scherpte, als het menu niet Russified is, of "Scherpte". En daarin pas je de scherpte van je monitor "voor jezelf" aan.

Stap 2

Als manipulaties met het interne menu niet tot het gewenste resultaat hebben geleid, kunt u ook proberen het aan te passen via het menu "Configuratiescherm". Ga naar het menu "Start", selecteer in het pop-upvenster het gedeelte "Instellingen", vervolgens "Configuratiescherm" en selecteer het gedeelte "Beeldscherm" in de lijst. Een eenvoudigere optie is als volgt: klik met de rechtermuisknop op het bureaublad, in het venster dat verschijnt, selecteer het menu "Eigenschappen".

Stap 3

In beide gevallen wordt een venster met 5 tabbladen geopend. Voordat u de scherpte van de monitor aanpast, dient u de bijbehorende documenten zorgvuldig te bestuderen. Het aanpassen van de scherpte van de monitor hangt grotendeels af van het model. Voor LCD-monitoren moeten de documenten de optimale resolutie aangeven. Onthoud deze nummers.

Stap 4

Selecteer vervolgens in het eerder geopende venster het tabblad "Parameters" daarin. Aan de linkerkant is er een sectie "Schermresolutie", als de resolutie die daar is ingesteld hoger of lager is dan degene die u zich herinnert, moet u deze wijzigen in de optimale, dat wil zeggen, door u onthouden. Als die nummers niet tot de voorgestelde opties behoren, stel die dan zo dicht mogelijk bij hen in.

Stap 5

Bovendien kunt u op het tabblad "Uiterlijk", wanneer u op de knop "Effecten" klikt, de bureaubladpictogrammen verhogen of verlagen, wat ook uw perceptie van de afbeelding zal beïnvloeden.

Stap 6

Als je een oude CRT-monitor hebt en je weet zeker dat de verslechtering van de scherpte niet afhangt van de levensduur, probeer dan dezelfde manipulaties ermee. Als de reden precies in de levensduur ligt, raden experts aan deze te vervangen door een nieuwe, omdat een poging om de scherpte aan te passen zal waarschijnlijk niet resulteren in een verhoging van het scherpteniveau.

Populair per onderwerp