Hoe Verwijder Je Zwarte Vlekken Van Je Monitor

Inhoudsopgave:

Hoe Verwijder Je Zwarte Vlekken Van Je Monitor
Hoe Verwijder Je Zwarte Vlekken Van Je Monitor

Video: Hoe Verwijder Je Zwarte Vlekken Van Je Monitor

Video: Hoe te verwijderen krassen op de monitor met olijfolie 2022, December
Anonim

Als er na een impact een zwarte vlek op uw LCD-monitor verschijnt, betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat de matrix beschadigd is. In dit geval kunt u het beste contact opnemen met een specialist om het probleem nauwkeurig vast te stellen en verder op te lossen. Het vervangen van dit onderdeel is echter ook thuis mogelijk.

Hoe verwijder je zwarte vlekken van je monitor
Hoe verwijder je zwarte vlekken van je monitor

Het is nodig

  • - nieuwe matrix;
  • - platte en kruiskopschroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Bereid uw werkoppervlak zo voor dat niets het beeldscherm kan bekrassen en zodat u geen kleine onderdelen kwijtraakt. Koppel de laptop los van de stroombron en verwijder de batterij uit het compartiment.

Stap 2

Verwijder het monitorframe. Draai hiervoor alle voor u zichtbare bevestigingsmiddelen los. Houd er rekening mee dat fabrikanten heel vaak speciale stekkers gebruiken, zodat ze het uiterlijk van de laptop niet bederven. Verwijder ze door ze voorzichtig los te wrikken met een dunne schroevendraaier.

Stap 3

Verwijder de monitorbehuizing, wees uiterst voorzichtig, gebruik geen speciale kracht om de onderdelen uit elkaar te halen. Houd er rekening mee dat sommige Apple- en Sony-modellen speciale lijm gebruiken om laptoponderdelen bij elkaar te houden. In dit geval is het onmogelijk om het thuis te parseren.

Stap 4

Maak de metalen beugels los waarmee de laptopmonitor vastzit. Koppel de verbindingskabels los waarmee ze bij de sokkels zijn vastgehouden. Verwijder de matrix door alle beschikbare bevestigingsmiddelen los te draaien. Er kunnen er ongeveer 4-8 zijn, afhankelijk van de diagonaal van de monitor. Alle manipulaties met de matrix moeten zeer zorgvuldig worden uitgevoerd om deze niet met vreemde voorwerpen aan te raken. Het is het beste om het met een zachte doek te behandelen.

Stap 5

Haal de nieuwe matrijs uit de verpakking. Laat het nooit vallen en plaats het nooit op oneffen, vuile oppervlakken. Installeer het in het monitorframe, sluit de losgekoppelde kabels aan en zet het vast met de bouten. Zet de laptop in omgekeerde volgorde weer in elkaar.

Stap 6

Als je normale monitormatrix kapot is, handel dan op een onlogische manier. Schroef alle bestaande bevestigingen van de monitorbehuizing los, verwijder de matrix en vervang deze door een nieuwe. Hier is de vervanging sneller, omdat het ontwerp van een conventionele monitor veel eenvoudiger is dan op een laptop.

Populair per onderwerp