Hoe Te Zien Of Een Poort Open Is

Inhoudsopgave:

Hoe Te Zien Of Een Poort Open Is
Hoe Te Zien Of Een Poort Open Is

Video: Hoe Te Zien Of Een Poort Open Is

Video: Hoe Te Zien Of Een Poort Open Is
Video: poort open zetten tp link 2024, April
Anonim

Wanneer u bepaalde problemen met internet en computers oplost, kunnen technische ondersteuningsspecialisten u meestal vragen om te controleren of u (en uw internetprovider) een gesloten poort heeft. Hoe kunt u dit controleren? Je hebt immers betrouwbare informatie nodig. Om te controleren of een poort open of gesloten is, moet u het hulpprogramma "telnet" gebruiken.

Hoe te zien of een poort open is
Hoe te zien of een poort open is

Het is nodig

Persoonlijke computer

instructies:

Stap 1

In Windows Vista en Windows 7 is het telnet-hulpprogramma standaard uitgeschakeld (standaard) en daarom moet u eerst het programma zelf installeren. Installatie duurt minder dan een minuut. Ga gewoon naar de officiële website van het besturingssysteem en download het programma. Voer vervolgens het installatiepakket uit door op het tabblad "Volgende" te klikken. Wanneer de installatie is voltooid, klikt u op de knop Voltooien.

Stap 2

Als uw besturingssysteem Windows XP is, hoeft u niets te installeren, omdat het hulpprogramma er al is. Selecteer in Windows XP "Start" in het startmenu en klik vervolgens op "Uitvoeren". Voer in het kleine venster dat wordt geopend de opdracht "cmd" in en klik op OK. U kunt ook op de "Enter"-toets drukken.

Stap 3

Als uw besturingssysteem Windows Vista of Windows 7 is, klikt u op de knop "Start". Selecteer vervolgens het item Uitvoeren en voer de opdracht "cmd" in het zoekveld in en klik op OK. Over het algemeen kunnen we zeggen dat het installatieprincipe in alle besturingssystemen hetzelfde is, alleen een iets andere opstelling van de tabbladen.

Stap 4

Voer in het terminalvenster dat wordt geopend het commando in: "telnet server_name port_number". Druk vervolgens op de "Enter"-toets. Alle gegevens moeten correct zijn zodat het systeem alle informatie kan controleren. Als de gegevens die u hebt ingevuld niet correct zijn, wordt het resultaat niet geretourneerd.

Stap 5

Om bijvoorbeeld te controleren of de poort waarop SMTP werkt open of gesloten is, moet u het commando in het terminalvenster invoeren: "telnet smtp.uw_domein 25".

Stap 6

Als na het invoeren van de opdracht een fout wordt geretourneerd, betekent dit dat de poort is gesloten. En als de serverprompt op het beeldscherm verschijnt (of het terminalvenster wordt helemaal leeg), dan is de poort open. Over het algemeen kunnen we zeggen dat bijna elke poort op de computer wordt gecontroleerd onder deze bewerking.

Aanbevolen: