Hoe Te Zien Welke Poorten Open Zijn

Inhoudsopgave:

Hoe Te Zien Welke Poorten Open Zijn
Hoe Te Zien Welke Poorten Open Zijn

Video: Hoe Te Zien Welke Poorten Open Zijn

Video: HET Bitcoin (BTC) BODEM PATROON. Dit is wat je MOET weten! ATOM, VET, SOL en XRP analyse! 2022, December
Anonim

Het kan voorkomen dat uw internetverkeer ergens “plotseling” begint “weg te gaan”. In dit geval moet u letten op de poorten van de computer: kijk waar welke applicatie en wat wordt gebruikt - en corrigeer de ontstane situatie op basis van de verstrekte informatie.

Hoe te zien welke poorten open zijn
Hoe te zien welke poorten open zijn

instructies:

Stap 1

Het komt voor dat een toepassing die het netwerk voor zijn werk gebruikt, op geen enkele manier wil werken - in dit geval is het ook de moeite waard om te controleren of de poort die het programma voor zijn werk gebruikt, open is. Over het algemeen doen zich vrij vaak situaties voor waarin u de lijst met open poorten moet weten. Om de lijst te bekijken, moet u poortscanners van derden gebruiken of het standaardhulpprogramma van Linux- en Windows-besturingssystemen: netstat. Het loopt vanaf de opdrachtregel. Dus bel de opdrachtregel. Dit kan op twee manieren: 1. "Start"> "Uitvoeren …". En voer in het venster dat verschijnt "cmd" in en druk op "Enter"; 2. Start de opdrachtregel "handmatig", dat wil zeggen, ga naar de map "C: \ WINDOWS \ System32" en voer vanaf daar het programma "cmd.exe" uit.

Stap 2

Nu moet u het hulpprogramma "netstat" uitvoeren. Om dit te doen, voert u in de opdrachtregel die in de eerste stap werd gestart "netstat" in en drukt u op "Enter".

Voor degenen die niet genoeg van deze informatie hebben, kunnen ze de mogelijkheden van dit hulpprogramma bestuderen door het uit te voeren met de schakeloptie -h, dat wil zeggen, typ "netstat -h" in de opdrachtregel. De meest waarschijnlijke en gebruikelijke sleutels om te starten: "netstat -b" - in dit geval zal het hulpprogramma niet alleen open poorten weergeven, maar ook de applicaties zelf die deze poorten voor hun werk gebruiken; "Netstat 5". In het geval van een dergelijke lancering wordt informatie over open poorten weergegeven met een tijdstap van vijf seconden, dat wil zeggen dat de informatie elke vijf seconden wordt bijgewerkt en om te stoppen met het weergeven van informatie met een bepaalde toets, drukt u op de "Ctrl + C" toetsencombinatie.

Stap 3

Bestudeer de informatie. De open poorten worden weergegeven in het opdrachtpromptvenster. Het ziet er als volgt uit: de opdrachtregel wordt in vier delen verdeeld, met de naam van het protocol in de linkerkolom, het domein en de open poort na de dubbele punt, in de derde kolom het externe adres en in de vierde, de staat.

Populair per onderwerp