Waarom Piept De Systeemeenheid?

Waarom Piept De Systeemeenheid?
Waarom Piept De Systeemeenheid?

Video: Waarom Piept De Systeemeenheid?

Video: Waarom Piept De Systeemeenheid?
Video: Waarom piept mijn rookmelder? 2024, Mei
Anonim

Elke keer dat u opstart, laat de systeemeenheid van de computer een piep horen, wat de gezondheid van het besturingssysteem en de computer als geheel aangeeft. Soms zijn er echter andere geluidssignalen, die niet iedereen kan ontcijferen. Deze piepjes zijn het resultaat van het testen van de hardware van uw computer. Bij elke opstart test de machine alle aangesloten componenten en de systeemeenheid meldt het resultaat van de test met een piep.

Waarom piept de systeemeenheid?
Waarom piept de systeemeenheid?

Als je een kort piepje hoort, maak je dan geen zorgen. Dit betekent dat alles in orde is en de test succesvol zal zijn. Soms is de structuur van de systeemeenheid zodanig dat wanneer deze succesvol opstart, deze helemaal geen geluid maakt. Gewoon blijven werken.

Als u één aanhoudend lang gepiep hoort, moet u alert zijn. Hoogstwaarschijnlijk zijn er problemen met de stroomvoorziening. In de meeste gevallen is de enige oplossing voor dit probleem om het te vervangen door een nieuw apparaat.

Twee korte piepjes duiden op kleine storingen in de instellingen van de BIOS-component. Om dit op te lossen, moet u naar het menu gaan en daar de optimale parameters instellen. Als u niet zeker weet welke opties u moet selecteren, stelt u de standaardinstellingen in. Om dit te doen, moet u op de F5-knop drukken. Soms markeerde het menu al instellingen die conflicteren met het systeem.

Drie lange pieptonen geven aan dat er geen toetsenbord is. Controleer of dit randapparaat is aangesloten. Als het toetsenbord stevig in de sleuf zit, maar het piepen niet verdwijnt, moet u hoogstwaarschijnlijk het apparaat zelf vervangen. Korte piepjes vertellen ons over een fout in het RAM-geheugen. Het is noodzakelijk om te controleren of er geheugenblokken op het moederbord zitten. U kunt ook proberen alle strips te verwijderen, ze voorzichtig te verwijderen van het opgehoopte stof en ze afwisselend terug in de connectoren te plaatsen en de computer proberen op te starten. Als de behuizing van de systeemeenheid dezelfde drie piepjes geeft op een van de lamellen, betekent dit dat u deze moet vervangen.

Een korte en een lange piep is een signaal dat het RAM-geheugen niet goed werkt. De verificatieprocedure is vergelijkbaar met de vorige. Misschien ligt het probleem in het feit dat sommige planken niet met elkaar verenigbaar zijn.

De aanwezigheid van één lange en drie korte signalen geeft aan dat er problemen zijn met de videoadapter. Om dit te doen, moet u de prestaties van uw videokaart controleren met een bekende werkende. U kunt ook proberen de kaart eruit te trekken, af te stoffen en vervolgens opnieuw te plaatsen.

Aanbevolen: