Wat Zijn De Nuances In Het Leren Programmeren Voor Kinderen?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Nuances In Het Leren Programmeren Voor Kinderen?
Wat Zijn De Nuances In Het Leren Programmeren Voor Kinderen?

Video: Wat Zijn De Nuances In Het Leren Programmeren Voor Kinderen?

Video: Wat Zijn De Nuances In Het Leren Programmeren Voor Kinderen?
Video: HOE LEER JE PROGRAMMEREN? | Programmeren voor beginners (2020) 2024, Mei
Anonim

Programmeren is een leuk proces. Nu is het niet nodig om veel regels code in het Engels in te voeren om de basis onder de knie te krijgen en het eerste resultaat te krijgen. Er zijn steeds meer ontwikkelomgevingen die een kind helpen om snel en efficiënt een eigen programma te maken.

Wat zijn de nuances in het leren programmeren voor kinderen?
Wat zijn de nuances in het leren programmeren voor kinderen?

Welke taal kiezen: visueel of tekstueel?

Programmeertalen voor kinderen kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: visueel en tekstueel. Beoordeel bij het kiezen van een taal adequaat de leeftijdskenmerken van het kind. Als dit een basisschoolleerling is, is het beter om een visuele ontwikkelomgeving te kiezen. Het enige dat een kind nodig heeft, is de mogelijkheid om pictogrammen te lezen, te slepen en neer te zetten op het werkoppervlak. Als het kind een middelbare scholier is, kunt u overschakelen naar teksttaal. Er moet veel aandacht worden besteed aan de syntaxis, omdat een spelfout van de functie het programma kan onderbreken.

Visuele ontwikkelomgeving Scratch

Het programma is het populairst onder schoolkinderen, omdat het een intuïtieve interface heeft. Elk programma in Scratch is een apart project. Bij het maken van een project kunt u uw eigen personages invoeren, de tijd en plaats van actie kiezen, achtergronden maken. Door de overvloed aan blokken kunt u de gewenste functies selecteren. Bij het maken van een spel in Scratch kun je de held programmeren om bepaalde acties uit te voeren, zijn uiterlijk te veranderen, soundtracks toe te voegen en feedback van gebruikers. Deze omgeving is ook goed voor educatieve doeleinden. Voor een scheikundeles kun je bijvoorbeeld een model van een waterstofatoom maken en voor een biologieles een Pavlov-hondensimulator.

Op tekst gebaseerde programmeertaal voor Python

Python is geschikt voor leerlingen van het vijfde leerjaar en ouder. Om het te bestuderen, is het boek van Michael Dawson "Programming in Python" perfect, waarin wordt voorgesteld om de basisconcepten van objectgeoriënteerd programmeren onder de knie te krijgen. Door voorbeelden van kleine programma's bestaande uit twee of tien regels, raakt het kind gewend aan deze ontwikkelomgeving, onthoudt het de belangrijkste functies. Dankzij de pygame-extensie, nadat je de basisconcepten van de taal hebt geleerd, kun je doorgaan met het maken van een echt spel voor een pc. Opgemerkt moet worden dat Python niet alleen goed is voor educatieve doeleinden, het wordt ook gebruikt door NASA, Google en andere grote bedrijven.

Aanbevelingen

Het is belangrijk om te begrijpen dat het belangrijkste doel van het lesgeven in programmeren op schoolgaande leeftijd is het verwerven van universele vaardigheden door kinderen die hen zullen helpen om met elke programmeertaal te werken. Deze vaardigheden omvatten logisch denken, doelen stellen en plannen.

Aanbevolen: