Hoe U Het Bureaublad Van Uw Computer Kunt Aanpassen

Inhoudsopgave:

Hoe U Het Bureaublad Van Uw Computer Kunt Aanpassen
Hoe U Het Bureaublad Van Uw Computer Kunt Aanpassen

Video: Hoe U Het Bureaublad Van Uw Computer Kunt Aanpassen

Video: Hoe U Het Bureaublad Van Uw Computer Kunt Aanpassen
Video: Windows 10: Bureaublad aanpassen 2024, Mei
Anonim

Het bureaublad is een virtuele weergaveruimte die grafisch pictogrammen weergeeft voor programma's, werkmappen en documentbestanden die de gebruiker nodig heeft voor snelle toegang. Kortom, dit is uw persoonlijke werkruimte die kan worden aangepast om functioneel, comfortabel en een lust voor het oog te zijn.

Hoe u het bureaublad van uw computer kunt aanpassen
Hoe u het bureaublad van uw computer kunt aanpassen

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad - er wordt een contextmenu geopend. Plaats de cursor op de regel "Eigenschappen" en klik erop met de linkermuisknop. Het instellingenvenster "Eigenschappen: Weergave" verschijnt.

Stap 2

Begin met het tabblad Thema's. Een bureaubladthema is een achtergrond (afbeelding), een verzameling geluiden, pictogrammen en andere elementen die worden gebruikt om het uiterlijk van uw bureaublad met een enkele klik aan te passen. Beweeg de cursor over het thema dat u leuk vindt, klik erop met de linkermuisknop en nadat u op de knop "Toepassen" hebt geklikt, verschijnt de door u gekozen optie onmiddellijk op uw bureaublad.

Stap 3

Op het tabblad "Bureaublad" kunt u de achtergrondafbeelding (afbeelding, achtergrond) in een bepaald thema wijzigen. Het kan worden geselecteerd uit de voorgestelde set, of door op de knop "Bladeren" te klikken, krijgt u toegang tot uw eigen bestanden. Kies de afbeelding die je nodig hebt. Nadat de naam van uw object in het veld "Bestandsnaam" is weergegeven, klikt u op "Openen". Geef in de optie "Locatie" de locatie van de afbeelding op door een van de opties te kiezen die u worden aangeboden: centreren, effenen, uitrekken. Als je van een "schoon" bureaublad houdt, selecteer dan in de lijst met thema's "Nee" en selecteer bij de optie "Kleur" een kleur voor de achtergrond van het bureaublad.

Stap 4

Klik op "Bureaubladinstellingen" zonder het tabblad "Desktop" te verlaten. Dit opent het venster "Desktop Elements". Selecteer het tabblad Algemeen. Hier kunt u de systeempictogrammen in- en uitschakelen door de bijbehorende selectievakjes aan te vinken. Desgewenst kunt u de grafische weergave van de pictogrammen wijzigen met de knop Pictogram wijzigen. Onder aan het venster kunt u automatische controle configureren voor het opschonen van het bureaublad van ongebruikte items. Als u dit niet nodig hebt, laat u het selectievakje uitgeschakeld.

Stap 5

Als u in plaats van een achtergrondafbeelding een pagina van internet op uw bureaublad wilt zien, gaat u naar het tabblad "Web". Om het wijzigen en verplaatsen van bureaubladelementen te verbieden, selecteert u het selectievakje van de optie "Bureaubladelementen bevriezen". Sla de wijzigingen op met de OK-knop. Het venster Bureaubladelementen wordt gesloten. Beëindig het werk in dit tabblad door op de knop "Toepassen" te klikken.

Stap 6

Met behulp van het tabblad "Screensaver" kunt u de zogenaamde "Screensaver" aanpassen. Deze functie was nodig wanneer monitoren bestonden uit een kathodestraalbuis om vervaging te voorkomen. Moderne monitoren hebben een dergelijke beveiliging niet nodig, maar deze functie is handig om vertrouwelijke informatie te beschermen tegen nieuwsgierigen of indringers. Om dit te doen, selecteert u een geschikte screensaver uit de voorgestelde set, programmeert u het tijdsinterval waarna het automatisch wordt ingeschakeld als u de muis en het toetsenbord niet manipuleert, en stelt u wachtwoordbeveiliging in.

Stap 7

Om de energie-instellingen van de monitor te wijzigen, klikt u op de aan/uit-knop. Het venster "Eigenschappen: Energiebeheer" wordt geopend, waarmee u de slaapmodus en de ononderbroken stroomvoorziening kunt beheren. Sla de instellingen op en sluit het venster met de OK-knop. Voordat u het tabblad verlaat, klikt u op de knop "Toepassen".

Stap 8

Het volgende tabblad "Uiterlijk" biedt een keuze aan stijlen voor het openen van vensters en knoppen, kleuren en lettergrootte. Met de knoppen Effecten en Geavanceerd kunt u extra parameters toewijzen aan de geselecteerde ontwerpstijl in de vorm van slagschaduwen voor menu's, anti-aliasing van schermlettertypen, grote pictogrammen en meer.

Stap 9

Gebruik op het laatste tabblad, Opties, de schuifregelaar om uw schermresolutie-opties in te stellen. Voor een 17" monitor is de optimale resolutie 1024x768, voor een 19" monitor - 1280x1024 of 1400x1050. Klik in de rechterbenedenhoek van het venster op de knop "Geavanceerd" en selecteer het tabblad "Monitor". Stel de maximale vernieuwingsfrequentie van het scherm in. Sla op met de OK-knop. Klik op de knop "Toepassen".

U bent dus klaar met het instellen van de weergave-eigenschappen. Sluit nu het venster "Beeldschermeigenschappen" door op het kruisje in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Stap 10

Keer terug naar het contextmenu door met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad te klikken.

De optie Pictogrammen schikken helpt u de pictogrammen op het bureaublad te rangschikken op de manier die het beste bij u past voor uw werk.

De optie "Plakken" geeft u de mogelijkheid om het eerder gekopieerde bestand op uw bureaublad te plaatsen.

Met de optie Nieuw kunt u een nieuw documentbestand of een nieuwe werkmap maken.

Aanbevolen: