Hoe Een IBM-laptop Uit Elkaar Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Een IBM-laptop Uit Elkaar Te Halen
Hoe Een IBM-laptop Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een IBM-laptop Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een IBM-laptop Uit Elkaar Te Halen
Video: IBM ThinkPad T42 - Disassembly and cleaning 2024, Mei
Anonim

Een IBM-notebook is de perfecte oplossing voor gebruikers die hoge eisen stellen aan de bruikbaarheid van een laptop, maar ook de voorkeur geven aan duurzame apparaten en die hun uiterlijk op prijs stellen. Maar zelfs een laptop die is ontworpen voor duurzaamheid, kan op het meest ongelegen moment stoppen met functioneren. Om het probleem op te lossen, moet u eerst de laptop demonteren.

Hoe een IBM-laptop uit elkaar te halen
Hoe een IBM-laptop uit elkaar te halen

Noodzakelijk

  • - een set kruiskopschroevendraaiers;
  • - pincet;
  • - scalpel.

instructies:

Stap 1

Koppel de externe voeding van de laptop los en verwijder de batterij. Draai vervolgens de laptop om (de onderkant moet omhoog) en draai voorzichtig alle schroeven in het gezichtsveld los. Verwijder vervolgens het klepje dat de harde schijf, RAM, Wi-Fi-kaart en andere pc-componenten bevat.

Stap 2

Verwijder voorzichtig alle kaarten, het cd-rom-station en de harde schijf. Inspecteer daarna zorgvuldig de binnenkant van de laptop op de aanwezigheid van montageposten en losse schroeven. Houd er rekening mee dat bij sommige notebookmodellen het cd-rom-station alleen kan worden verwijderd nadat het toetsenbord is verwijderd.

Stap 3

Draai de laptop om naar de normale positie en open het deksel ongeveer 120 graden en verwijder vervolgens het toetsenbord. Het toetsenbord wordt op verschillende manieren verwijderd in verschillende modellen IBM-notebooks. Op sommige laptop-pc's is het beveiligd met vergrendelingen rond de omtrek, dus in dit geval buigt u deze vergrendelingen voorzichtig met een scalpel en verwijdert u het toetsenbord.

Stap 4

Er zijn laptopmodellen waarbij het toetsenbord wordt vastgezet met vergrendelingen en schroeven die verborgen zijn onder een smal paneel. Om het toetsenbord te verwijderen, moet u het paneel voorzichtig van de laptoptas scheiden met een scalpel (breek de lipjes van de vergrendelingen die het paneel vasthouden niet). Nadat u het paneel hebt verwijderd, draait u de bevestigingsschroeven los waarmee het toetsenbord vastzit, tilt u de verste rand iets op en haalt u het toetsenbord naar voren uit de bevestigingsgroeven.

Stap 5

Maak met een pincet voorzichtig de datakabel los die in de connector van het moederbord is gestoken. Er zijn trouwens drie soorten connectoren: met verticale slagvergrendeling, met horizontale slagvergrendeling en zonder mechanische vergrendeling.

Stap 6

Inspecteer de toetsenbordbevestiging en verwijder alle schroeven die zich daar bevinden. Koppel vervolgens de microfoondraad, de wifi-kaartdraden en de webcamdraad los. Draai de schroeven los waarmee de matrijs is bevestigd en verwijder deze.

Stap 7

Koppel de touchpad-flexkabel los van de moederbordconnector. Nadat u ervoor heeft gezorgd dat alle schroeven zijn verwijderd, moet u voorzichtig zijn en ervoor zorgen dat u de vergrendelingen niet breekt, en scheidt u de laptoptas in tweeën. Verwijder vervolgens de radiator van het koelsysteem en het koellichaam.

Stap 8

Nadat de behuizing is gedemonteerd, is het niet moeilijk om het moederbord en de overige componenten te verwijderen.

Aanbevolen: