Een Foto Overzetten Naar Schijf

Inhoudsopgave:

Een Foto Overzetten Naar Schijf
Een Foto Overzetten Naar Schijf

Video: Een Foto Overzetten Naar Schijf

Video: Een Foto Overzetten Naar Schijf
Video: foto's met het kabeltje overzetten naar de pc 2024, Mei
Anonim

Sinds het begin van de snelle ontwikkeling en popularisering van camera's, begonnen zich duizenden foto's op te hopen op de harde schijven van ieder van ons, die gigabytes aan ruimte in beslag namen. Vroeg of laat wordt het nodig om de ruimte op de een of andere manier te organiseren en de verzamelde fotoarchieven naar een andere locatie te verplaatsen. Als alternatief voor een harde schijf kunt u een optische schijf gebruiken, of gewoon een cd- of dvd-schijf.

Een foto overzetten naar schijf
Een foto overzetten naar schijf

Noodzakelijk

  • - schrijfdrift;
  • - lege schijf.

instructies:

Stap 1

Voordat u uw foto's op schijf brandt, moet u ervoor zorgen dat u over een cd-/dvd-brander en een lege schijf beschikt. Als de schijf bij de dichtstbijzijnde supermarkt kan worden gekocht, is de situatie met schrijfstations iets gecompliceerder. Stel dat uw apparaten zijn geconfigureerd en kunnen opnemen.

Stap 2

De volgende stap is het voorbereiden van de gegevens voor opname. Deze procedure omvat een set van een bepaald aantal foto's. Maar hun totale massa wordt niet in stukjes berekend, maar in megabytes. Grenzen worden opgelegd door de capaciteit van de schijven. Als u van plan bent een foto op een cd te branden, zorg er dan voor dat het totale gewicht van de fotobestanden niet groter is dan 690 megabyte. Als je een dvd-brander en een lege dvd-schijf tot je beschikking hebt, kan de grootte van de opnamebestanden worden vergroot tot 4,4 GB.

Stap 3

Het gewicht van bestanden vindt u in het menu "Eigenschappen". Nadat u alle fotobestanden hebt geselecteerd, klikt u er met de rechtermuisknop op en zoekt u in het menu "Eigenschappen" de regel "Grootte". Deze regel toont de totale grootte van de geselecteerde bestanden. Als er meer of minder bestanden zijn, breng dan de nodige aanpassingen aan.

Stap 4

Nadat je een lege schijf hebt gevonden en foto's hebt verzameld, kun je beginnen met opnemen. De eenvoudigste manier is om de standaard "Windows Disc Burn Wizard" te gebruiken. Dubbelklik in de map "Deze computer" op het cd- of dvd-station. Open in een ander venster de map met de foto's voor opname. Selecteer ze allemaal door op de toetscombinatie "Ctrl + A" te drukken of door de muiscursor rond te slepen. Door vervolgens met de linkermuisknop op de fotobestanden te klikken en deze vast te houden, sleept u ze naar de geopende map van de schijf. Wacht even terwijl de bestanden worden gekopieerd. Nadat de overdracht is voltooid, worden de bestanden in de stationsmap in een semi-transparante vorm weergegeven.

Stap 5

Plaats de voorbereide schijf in uw cd / dvd-station. Nadat Windows een lege schijf heeft gedetecteerd, kunt u het brandproces starten. Om dit te doen, in de linkerbovenhoek van het stationsvenster, zoek en klik op het item "Bestanden op cd branden". Geef in het geopende venster een naam op voor de schijf en klik op "Volgende". Klik in het volgende venster nogmaals op "Volgende" en wacht tot het einde van de opname.

Aanbevolen: