Hoe De Modem Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Modem Uit Te Schakelen?
Hoe De Modem Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Modem Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Modem Uit Te Schakelen?
Video: Eigen Router Gebruiken? | Zeg DOEI tegen de router van je provider! 2024, Maart
Anonim

Vaker rijst de vraag hoe een modem moet worden aangesloten, maar soms zijn er situaties waarin het nodig is om het apparaat tijdelijk uit te schakelen, bijvoorbeeld als u de snelheid van het netwerk op een andere pc moet verhogen of het gebruik moet beperken van het apparaat.

Hoe de modem uit te schakelen?
Hoe de modem uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

De manier van loskoppelen hangt vooral af van het type modem, je kunt de usb-modem bijvoorbeeld gewoon uit de USB-poort van de computer halen.

Stap 2

Als u een wifi-netwerk gebruikt via een laptop, moet u de hendel draaien om de status van de ontvangstantenne van het ingebouwde modem in de uit-stand te zetten, hierdoor wordt het signaal automatisch onderbroken. Door de switch terug te zetten naar de vorige staat, herstelt u de werking van het netwerk.

Stap 3

Als we het hebben over een ADSL-modem, kunt u eenvoudig de stroom van de adapter uitschakelen of de ADSL-kabel van de modem verwijderen, beide zullen de signaaloverdracht onderbreken. Bovendien helpt deze methode om het apparaat indien nodig opnieuw op te starten. Vergeet de statusschakelaar op de behuizing van de modem zelf niet, die kan worden gebruikt om het apparaat snel uit te schakelen zonder de instellingen te mislukken.

Stap 4

U kunt de wifi-router op een vergelijkbare manier uitschakelen door de verbinding te verbreken of de stroom uit te schakelen, daarnaast kunt u de modembesturing gebruiken via Apparaatbeheer, die rechtstreeks vanaf het bureaublad kan worden ingevoerd door te dubbelklikken op het verbindingspictogram in de statusbalk.

Stap 5

Als geen van de bovenstaande methoden werkt, zijn de apparaatinstellingen hoogstwaarschijnlijk verloren gegaan en moet u de stuurprogramma's opnieuw installeren voordat het weer normaal gaat werken. Om dit te doen, moet u de opstartschijf gebruiken die bij de modem is geleverd, of een specialist van het servicecentrum uitnodigen. Na de juiste configuratie van de modem kunt u deze eenvoudig loskoppelen of aansluiten met behulp van de hierboven genoemde methoden.

Aanbevolen: