Hoe Maak Je Een Externe Hdd Opstartbaar

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Externe Hdd Opstartbaar
Hoe Maak Je Een Externe Hdd Opstartbaar

Video: Hoe Maak Je Een Externe Hdd Opstartbaar

Video: Hoe Maak Je Een Externe Hdd Opstartbaar
Video: Tutorial: How to Make Bootable in External Hard Drive (HDD) using Rufus 2024, April
Anonim

De procedure voor een opstartbare HDD in het besturingssysteem Windows versie 7 verschilt nogal van de bewerking voor het maken van een opstartbare USB-flash, maar wordt uitgevoerd door de standaardtools van het systeem zelf en vereist geen gebruik van extra speciale programma's.

Hoe maak je een externe hdd opstartbaar
Hoe maak je een externe hdd opstartbaar

instructies:

Stap 1

Open het hoofdsysteemmenu van OS Windows versie 7 door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm" om de procedure voor het maken van een opstartbare HDD te starten. Vouw de koppeling Systeembeheer uit en vouw het knooppunt Computerbeheer uit. Selecteer het gedeelte Schijfbeheer en zoek de schijf 1 die even groot is als het geselecteerde externe volume. Definieer uw HDD en open het contextmenu door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 2

Geef de opdracht "Volume verwijderen" op en wacht op het bericht over de succesvolle voltooiing van de bewerking. Gebruik de opdracht Create Simple Volume en voer 4300 in op de regel Simple Volume Size van het dialoogvenster dat verschijnt. Bevestig uw keuze door op de knop "Volgende" te klikken en selecteer in het nieuwe dialoogvenster de gewenste waarde voor de naam van de schijf die moet worden gemaakt. Ga naar de volgende stap door op Volgende te klikken en het selectievakje naast Dit volume opmaken als volgt toe te passen. Bevestig de uitvoering van de geselecteerde acties door op de knop "Volgende" te klikken en autoriseer de procedure door op de knop "Voltooien" te klikken. Roep het contextmenu van de gemaakte sectie op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Sectie actief maken".

Stap 3

Herhaal de hele procedure hierboven beschreven om de tweede partitie op de externe HDD aan te maken, maar maak deze niet actief.

Stap 4

Plaats de installatieschijf van Windows 7 in het station en open het menu "Bewerken" van het bovenste servicepaneel. Geef de opdracht "Alles selecteren" op om een volledige kopie van alle mappen op de schijf te maken. Gebruik de opdracht "Plakken" om de geselecteerde mappen naar de actieve partitie van het aangemaakte volume te kopiëren, of doe hetzelfde in Total Commander als u een ISO-image van de installatieschijf hebt.

Stap 5

Start het systeem opnieuw op en geef de gemaakte externe schijf op als Primair opstartapparaat in het BIOS. Sla uw wijzigingen op en gebruik uw HDD als opstartapparaat.

Aanbevolen: