Hoe De Grootte Van Een Afbeelding Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Een Afbeelding Te Verkleinen
Hoe De Grootte Van Een Afbeelding Te Verkleinen

Video: Hoe De Grootte Van Een Afbeelding Te Verkleinen

Video: Hoe De Grootte Van Een Afbeelding Te Verkleinen
Video: Afbeeldingen verkleinen, uitsnijden en comprimeren | Photoshop en Afbeeldingen 2024, Maart
Anonim

Schijfkopieën worden meestal gemaakt om informatie op de harde schijf gemakkelijk op te slaan. Als de gemaakte ISO-image is aangevuld met bestanden, kunnen zich bepaalde problemen voordoen wanneer u deze op een dvd-schijf probeert te branden.

Hoe de grootte van een afbeelding te verkleinen
Hoe de grootte van een afbeelding te verkleinen

Noodzakelijk

  • - 7z;
  • - Totale bevelhebber;
  • - Ultra-ISO.

instructies:

Stap 1

Er zijn twee hoofdmethoden die kunnen worden gebruikt om de grootte van een afbeelding te verkleinen. Als u alleen de informatie die in het ISO-bestand is opgeslagen met een dvd wilt overbrengen, gebruikt u het archiveringsprogramma. Installeer het 7z-hulpprogramma en start uw computer opnieuw op.

Stap 2

Open uw bestandsbeheerder en zoek het ISO-bestand. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Toevoegen aan archief". Zoek na het openen van het archiefvenster het item "Compressiemethode" en selecteer het item "Ultra" of "Maximum". Klik op de knop "Start" en wacht tot het archiveringsproces van het bestand is voltooid. Deze methode kan de grootte van een ISO-image aanzienlijk verkleinen als er bestanden van bepaalde formaten in zijn opgeslagen.

Stap 3

Als deze methode niet bij u past, wijzig dan de inhoud van de ISO-afbeelding door onnodige bestanden te verwijderen. Om het ISO-bestand te openen, gebruikt u het 7z-programma of de bestandsbeheerder Total Commander. Als u liever met de programma's Daemon Tools of Alcohol Soft werkt, houd er dan rekening mee dat deze hulpprogramma's niet bedoeld zijn om de inhoud van ISO-bestanden aan te passen.

Stap 4

Als u het hulpprogramma Total Commander gebruikt, wordt de inhoud van het ISO-bestand geopend als een gewone map. Selecteer de onnodige bestanden die zijn opgeslagen in de schijfkopie en druk op de Delete-toets. In dit geval wordt het niet aanbevolen om autorun-bestanden of andere belangrijke elementen te verwijderen.

Stap 5

Als u de archiver niet wilt gebruiken en de inhoud van de afbeelding wilt aanpassen, gebruik dan het Ultra ISO-programma. Selecteer "Compress Image Content" als u alleen ruimte op uw harde schijf wilt besparen. In de situatie waarin u de afbeelding op dvd-media moet branden, vinkt u het selectievakje naast het item "Optimaliseren" aan. Onthoud dat deze optie alleen werkt als er identieke bestanden bestaan in de afbeelding die zich in verschillende mappen bevindt.

Aanbevolen: