Afdrukken Zonder Zwarte Cartridge

Inhoudsopgave:

Afdrukken Zonder Zwarte Cartridge
Afdrukken Zonder Zwarte Cartridge

Video: Afdrukken Zonder Zwarte Cartridge

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Met deze inkttrucs print je veel goedkoper (Consumentenbond) 2023, Januari-
Anonim

Uitgerust met zwarte en kleurencartridges, wordt een inkjetprinter gebruikt voor zwart-wit- en kleurenafdrukken. Als u alleen met kleureninkt wilt afdrukken, moet u bepaalde opties selecteren in de printervoorkeuren in het dialoogvenster Eigenschappen.

Afdrukken zonder zwarte cartridge
Afdrukken zonder zwarte cartridge

Het is nodig

  • - Printer;
  • - een cartridge met kleureninkt;
  • - papier.

instructies:

Stap 1

Beheer de selectie van kleuropties op de tabbladen Kleur en Papier / Kwaliteit. Afhankelijk van de software die u gebruikt, kunnen er enkele verschillen zijn in de namen van de tabbladen, kenmerken en knoppen in het dialoogvenster Eigenschappen.

Stap 2

Open afwisselend de tabbladen Kleur en Papier / Kwaliteit in het dialoogvenster Eigenschappen. Bekijk alle afdrukopties voor uw specifieke printer. Verschillende fabrikanten van apparatuur ontwikkelen hun mogelijkheden voor kleurenafdrukken. Maar over het algemeen zijn de methoden om met kleureninkten te werken hetzelfde.

Stap 3

Bepaal voor welke doeleinden u afdrukken in kleur nodig heeft, selecteer in dit geval de juiste printerinstellingen op de daarvoor bestemde tabbladen.

Stap 4

Selecteer "Beste" of "Hoge" kwaliteit bij het afdrukken van afbeeldingen van hoge kwaliteit. Bekijk de optie Kleurgebied om de originele kleuren te reproduceren bij het afdrukken van digitale foto's. Met deze optie worden kleureninkten gemengd om een ​​specifieke tint te produceren.

Stap 5

Als u geen kleurenafbeelding van zeer hoge kwaliteit nodig hebt, selecteert u de juiste afdrukkwaliteit. Het omvat: "concept", "snel" of "normaal" (andere varianten van de namen zijn mogelijk: "conceptdruk", "zuinig drukwerk", "normale druk"). Dit zal het verbruik van kleureninkt aanzienlijk verminderen.

Stap 6

Sommige printers hebben een optie "Inkt-backup" bij gebruik van één cartridge. Als de zwarte inkt bijna op is of ontbreekt, stelt u in om af te drukken met de driekleurencartridge. In dit geval worden kleuren zoals gewoonlijk weergegeven en krijgen zwarten een grijsachtige tint.

Stap 7

Om af te drukken met de beste kleureninkt, gaat u naar het tabblad Papier / Kwaliteit en stelt u Type in op het juiste papier voor de beste afdrukresultaten.

Populair per onderwerp