Een Document Zonder Rand Afdrukken

Inhoudsopgave:

Een Document Zonder Rand Afdrukken
Een Document Zonder Rand Afdrukken

Video: Een Document Zonder Rand Afdrukken

Video: Een Document Zonder Rand Afdrukken
Video: MS Word bestand printen naar PDF zonder randen 2024, Maart
Anonim

Het afdrukken van een document is een van de eenvoudigste en meest voorkomende taken die worden gebruikt door thuiscomputers en printers. Maar zelfs bij zo'n eenvoudige actie zijn er specifieke instellingen die worden veroorzaakt door de ontwerpkenmerken van de printers.

Een document zonder rand afdrukken
Een document zonder rand afdrukken

instructies:

Stap 1

Alle programma's waarmee u documenten kunt maken, werken in de regel met instellingen voor afdrukgebieden, die kunnen worden aangepast. Om een document zonder randen af te drukken, gaat u naar het hoofdmenu van het programma, bijvoorbeeld "Bestand" / "Afdrukken" - "Pagina-instellingen", en verwijdert u de waarden van de ingestelde formaten van het afdrukgebied.

Stap 2

Ondanks de mogelijkheid van programmatisch maatwerk is het echter niet altijd mogelijk om een document zonder randen af te drukken. Het feit is dat de meeste printers, vanwege ontwerpkenmerken, met geweld openingen aan de randen achterlaten. Dat wil zeggen, als u een zwart vel wilt afdrukken, ziet u bij de uitvoer een zwart vel in een wit kader. De grootte van deze blinde gebieden is voor elke printer anders. Bij laserprinters is het minder dan bij inkjetprinters. Als u de grootte van de marges programmatisch instelt, kleiner dan de specifieke printer kan weerstaan, wordt de informatie die erin komt gewoon niet afgedrukt.

Stap 3

Als u dus een gewone printer voor thuis of op kantoor gebruikt, is het volkomen onmogelijk om randloze documenten af te drukken, omdat u een kleine opening aan de randen van het vel moet laten. Als u echter een grote afbeelding moet afdrukken die over meerdere vellen is gespannen, zijn kleine marges nog beter, omdat ze kunnen worden gebruikt om de resulterende afbeelding te lijmen. U kunt zich ook aanpassen aan deze functie van printers en na het afdrukken van de afbeelding, deze langs de randen bijsnijden of de pagina's van tevoren ontwerpen zodat kleine marges er organisch uitzien.

Aanbevolen: