Een Videokaart Instellen In Het BIOS

Inhoudsopgave:

Een Videokaart Instellen In Het BIOS
Een Videokaart Instellen In Het BIOS

Video: Een Videokaart Instellen In Het BIOS

Video: Disable Integrated Onboard Gaphics Card 2022, December
Anonim

Een 3D grafische versneller, of grafische kaart, kan in het moederbord worden ingebouwd. Vaker worden externe videokaarten gebruikt, waarvoor je geen instellingen in het systeem hoeft te maken. Maar voor de ingebouwde versie is het beter om extra instellingen te maken. Om een ​​videokaart in het BIOS in te stellen, heb je een minimale kennis van het Engels nodig en de mogelijkheid om door op tekst gebaseerde menu's te navigeren.

Een videokaart instellen in het BIOS
Een videokaart instellen in het BIOS

instructies:

Stap 1

Schakel uw computer in of start deze opnieuw op. Dit is nodig om het systeem-BIOS te openen.

Stap 2

Druk op de knop om naar de instellingen van het basisinvoer- en uitvoersysteem te gaan. Om dit te doen, drukt u na het inschakelen van de stroom op de DEL-toets - in de meeste gevallen wordt deze activeringsmethode gebruikt. Sommige fabrikanten gebruiken een andere methode, met behulp van de F2- of F10-knop.

Stap 3

U moet meerdere keren op drukken om het juiste moment in het opstartproces niet te missen. Als alles correct is gedaan, ziet u het BIOS-venster, uitgevoerd in lichte tinten wit en blauw. In dit geval worden op de bovenste regel de namen van de categorieën weergegeven die kunnen worden geconfigureerd. Of een venster met twee kolommen met namen van instellingengroepen op een donkerblauwe achtergrond. Het hangt af van de fabrikant van de BIOS-firmware op uw moederbord.

Stap 4

Zoek en selecteer het instellingenitem met het woord Chipset. Er zijn verschillende opties mogelijk, bijvoorbeeld Chipset instellingen of geavanceerde chipset instellingen. In het blauw-witte BIOS moet u eerst het tabblad Geavanceerd menu selecteren en de gewenste regel daarin activeren. Gebruik de richtingspijlen op uw toetsenbord om door de instellingen te navigeren. De Enter-toets wordt gebruikt om te selecteren. Dat wil zeggen, wanneer u een regel selecteert en op "Enter" drukt, komt u in een submenu met een lijst met opties of acties. En door op Enter te drukken in de regel met de instellingsbewerking, krijgt u de mogelijkheid om de waarde te wijzigen - dit is de instelling van de videokaart in het BIOS.

Stap 5

Selecteer het menu-item dat verantwoordelijk is voor de grootte van het videogeheugen. Het wordt meestal Graphics Aperture Size, AGP Aperture Size of gedeeld geheugen genoemd. Geef een zo groot mogelijk aantal op uit de lijst die beschikbaar is voor selectie, bijvoorbeeld 256 MB of 512 MB. Hierdoor kan de grafische kaart worden uitgevoerd met de opgegeven hoeveelheid geheugen en wordt het grafische subsysteem versneld. Houd er rekening mee dat RAM wordt gebruikt. Als je minder dan één gigabyte hebt, kan de computer bij hoge waarden aan videogeheugen langzamer worden.

Stap 6

Sla de instellingen van de grafische kaart op die u hebt gemaakt. Druk hiervoor op de Esc-toets en selecteer het menu EXIT. Zoek de regel met de tekst "Wijzigingen opslaan" en druk op Enter. Er verschijnt een bericht waarin u wordt gevraagd het opslaan te bevestigen of te annuleren: druk op de Y-toets, de computer sluit het BIOS en start opnieuw op.

Populair per onderwerp