Een Videokaart En Monitor Instellen

Inhoudsopgave:

Een Videokaart En Monitor Instellen
Een Videokaart En Monitor Instellen

Video: Een Videokaart En Monitor Instellen

Video: Een Videokaart En Monitor Instellen
Video: Grafische kaart hoe werkt het installeren en configureren 2024, April
Anonim

Onjuiste videokaart- en monitorinstellingen kunnen niet alleen de beeldkwaliteit beïnvloeden, maar ook het gezichtsvermogen en het algemene welzijn van de gebruiker negatief beïnvloeden. Voordat u op de computer gaat werken, is het noodzakelijk om alle instellingen van het videosysteem zoveel mogelijk aan te passen.

Een videokaart en monitor instellen
Een videokaart en monitor instellen

instructies:

Stap 1

Open het hoofdmenu "Start" en selecteer "Configuratiescherm", dubbelklik in het geopende venster op het pictogram "Beeldscherm". Het venster "Eigenschappen: Weergave" wordt geopend, ga naar het tabblad "Parameters". Hier kunt u de schermresolutie aanpassen, hiervoor sleept u de schuifregelaar "Schermresolutie" naar de gewenste positie, selecteert u de waarde die het meest comfortabel is voor werk, in de regel, hoe hoger de schermdiagonaal, hoe hoger de resolutie is geselecteerd.

Stap 2

Op hetzelfde tabblad kunt u het kleurenpalet van het scherm aanpassen (kleurkwaliteit), deze parameter stelt het aantal kleuren en tinten in dat op het scherm wordt gereproduceerd, meestal is de keuze tussen de waarden "Medium" en "Hoogste". Voor de meeste gebruikers is "Gemiddeld" voldoende, "Hoogste" is logisch bij het werken met afbeeldingen van hoge kwaliteit.

Stap 3

Klik op de knop "Geavanceerd". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Monitor". De belangrijkste instelling van het videosysteem wordt hier uitgevoerd - de schermverversingssnelheid, deze parameter stelt de flikkersnelheid of het aantal herhalingen van het beeld op het beeldscherm in. Hoe hoger deze waarde, hoe minder vermoeid uw ogen zullen zijn tijdens het werken. Onthoud dat te hoge waarden voor "Schermresolutie" en "Kleurkwaliteit" de maximale waarde van de "Vernieuwingsfrequentie" verlagen en dat deze parameter prioriteit krijgt. Stel de vernieuwingsfrequentie in op 85 Hz voor een CRT-monitor of 70 Hz voor een LCD-monitor en stel op basis van deze waarden de overige parameters in.

Stap 4

De videokaart- en monitorstuurprogramma's moeten op de computer zijn geïnstalleerd, anders stelt Windows automatisch de verversingssnelheid in op 60 Hz, deze frequentie is voldoende voor de stabiele werking van de computer, maar het is niet acceptabel voor een persoon bij het werken aan het voor een lange tijd.

Aanbevolen: