Het BIOS Van Een Videokaart Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het BIOS Van Een Videokaart Wijzigen
Het BIOS Van Een Videokaart Wijzigen

Video: Het BIOS Van Een Videokaart Wijzigen

Video: Het BIOS Van Een Videokaart Wijzigen
Video: Как прошить BIOS на видеокарте ATI/AMD под Windows. 2024, April
Anonim

Niet alle gebruikers van pc's weten dat bijgewerkte versies van de firmware voor verschillende apparaten niet toevallig worden gepubliceerd. Elk nieuw model heeft, ondanks al zijn uniekheid, bepaalde gebreken die niet binnen enkele maanden kunnen worden gedetecteerd, en de firmwareversies worden gebruikt om de apparaatconfiguratie bij te werken.

Het BIOS van een videokaart wijzigen
Het BIOS van een videokaart wijzigen

Noodzakelijk

  • - Video adapter;
  • - firmwarebestanden;
  • - floppydisk 3, 5;
  • - een speciaal programma.

instructies:

Stap 1

Voordat u de firmware start, moet u een kopie maken van de huidige firmware van uw videoadapter. Dit kan worden gedaan met behulp van de software die wordt geleverd op de standaardschijven die bij de hardware worden geleverd. De bestanden van de huidige firmware zijn altijd te downloaden van de officiële website van de kaartfabrikant, waar je ook de laatste firmware kunt vinden.

Stap 2

Dan heb je een floppydisk nodig waarmee je de apparaten kunt flashen. In de regel kan het worden gekopieerd op de technische ondersteuningsforums of op de officiële website. Opgemerkt moet worden dat het bij deze stap de moeite waard is om deze kwestie zeer zorgvuldig te overwegen, aangezien de fout kan een nieuwe grafische kaart kosten.

Stap 3

Start uw computer opnieuw op, ga naar het BIOS-menu door op de Delete-toets te drukken. In het Boot-gedeelte zet u Floppy als de eerste bootloader in de lijst en drukt u op de F10-toets. Na het opnieuw opstarten worden de gegevens automatisch van de diskette gelezen. Voer het commando flash 123.rom in. Vervang flash door de naam van het programma voor de firmware en vervang 123.rom door de naam van de vorige BIOS-versie. Wanneer het bericht Niet gevonden verschijnt, moet u opnieuw opstarten en een ander programma gebruiken.

Stap 4

Als u dit bericht niet op het scherm ziet, is het programma correct geselecteerd. Om de voortzetting van het firmwareproces te bevestigen, antwoordt u positief door Ja in te voeren. Na een tijdje verschijnt de ontbrekende afbeelding opnieuw, gedurende deze paar seconden is het firmwareproces uitgevoerd. Nu hoeft u alleen nog de computer opnieuw op te starten, de BIOS-opstartoptie te wijzigen in de harde schijf en u te verheugen over de succesvolle voltooiing van de bewerking.

Stap 5

Als de firmware-bewerking mislukt is, kunt u dit alleen te weten komen door een schoon donker scherm, gebruik de oude versie van de firmware die u hebt opgeslagen totdat de diskette werd gemaakt.

Aanbevolen: