Hoeveel Kost Het Om Windows Opnieuw Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoeveel Kost Het Om Windows Opnieuw Te Installeren
Hoeveel Kost Het Om Windows Opnieuw Te Installeren

Video: Hoeveel Kost Het Om Windows Opnieuw Te Installeren

Video: How to - Windows 10 Installeren vanaf een USB stick. 2022, December
Anonim

Het besturingssysteem vereist persoonlijke zorg: het constant opschonen van "vuilnis", virussen en onnodige registervermeldingen. Maar wanneer alle mogelijke manieren om een ​​bepaald probleem op te lossen zijn uitgeput en de noodzaak om een ​​computer te gebruiken nog steeds aanwezig is, wenden mensen zich vaak tot servicecentra voor hulp. Hoeveel kost het om Windows opnieuw te installeren in een van deze centra?

Hoeveel kost het om Windows opnieuw te installeren
Hoeveel kost het om Windows opnieuw te installeren

Manieren om Windows opnieuw te installeren

Windows OS is, in vergelijking met andere besturingssystemen, zeer eenvoudig te installeren en opnieuw te installeren: zelfs een beginner die geen computervaardigheden heeft, kan het proces aan.

De enige "speciale" kennis is dat om te beginnen met het installeren van Windows in BIOS-modus (wanneer de computer opstart), je tijd nodig hebt om op de bijbehorende toets te klikken (deze is voor alle computers anders, maar vaak F8, of F10, of F12), waarna het schijfstation of het USB-station de schijf of verwisselbare media leest en Windows Setup uitvoert.

Rekening houdend met de eenvoud van het installatieproces, rijst de vraag of het nodig is om contact op te nemen met het servicecentrum en uw geld te geven aan de "specialisten" om de operatie van 5 minuten uit te voeren?

De kosten van services voor het opnieuw installeren en configureren van Windows

Tegenwoordig zijn pc's letterlijk in elk huis en zijn services met betrekking tot respectievelijk de reparatie van de machines zelf of het besturingssysteem heel gewoon, omdat ze erg populair zijn vanwege het feit dat veel beginnende gebruikers niet over de vaardigheden beschikken om te werken met het besturingssysteem, laat staan ​​meer vaardigheden om het te installeren / opnieuw te installeren.

De prijzen voor het opnieuw installeren en configureren van het systeem variëren afhankelijk van de regio: in Moskou kost een dergelijke service ongeveer 500 tot 700 roebel, rekening houdend met het feit dat de eigenaar een installatieschijf of een "flashdrive" bij het besturingssysteem heeft, en in Omsk kost het bezoek van een werknemer aan het huis in steden met de service om het systeem opnieuw te installeren vanaf 300 roebel.

Als de eigenaar van de computer geen installatieschijf (met licentie) heeft, zal het bedrijf dat herinstallatieservices levert aanbieden om een ​​gelicentieerde installatieschijf met het besturingssysteem te kopen. De prijs van de volledige service omvat dus de installatiekosten (300-700 roebel in Rusland) en de licentiekosten.

Er zijn vandaag officieel twee versies van Windows op de markt: 7, 8 en 8.1. Ondersteuning voor Windows XP is al lang geleden gestopt.

Prijzen voor Windows 7 variëren van RUB 3100. (Basic Home 32 / 64bit) tot 7600 p. (Professionele 32 / 64bit - boxed versie).

Prijzen voor Windows 8 en 8.1 worden tussen 5.990 roebel gehouden. (Home-versie Windows 8 / 8.1) en 9990 p. (Professionele versie windows 8 / 8.1)

Het is vermeldenswaard dat Microsoft vandaag studenten actief ondersteunt: op de officiële website kost het upgraden naar Windows 8 of 8.1 voor studenten van Russische universiteiten 2.190 roebel.

Tegenwoordig zijn bedrijven die services leveren voor het opnieuw installeren en configureren van Windows thuis erg populair. Vaak zijn dergelijke diensten niet erg duur en slagen de ambachtslieden erin om al het werk in een uur vanaf het moment van indiening van de aanvraag te voltooien.

Een speciaal geval is de herinstallatie onder garantie in het servicecentrum van een winkel die een computer heeft verkocht aan een persoon met een voorgeïnstalleerd besturingssysteem. Sommige bedrijven bieden een gratis herinstallatie aan, terwijl andere een onbeduidende vergoeding vragen (van 300 tot 1000 roebel).

Opgemerkt moet worden dat dit soort ondersteuning meestal alleen wordt geboden gedurende de eerste 1-2 jaar na de aankoop van een computer en een beperking heeft: sommige winkels kunnen het systeem slechts een bepaald aantal keren gratis opnieuw installeren.

Natuurlijk, gezien het gemak van het installatieproces en de prevalentie van "veld"-vaklieden die hun werk direct bij de computereigenaar thuis kunnen doen, is de noodzaak om een ​​servicecentrum te bezoeken drastisch verminderd.

Populair per onderwerp