Gegevens Opslaan Door Het Systeem Opnieuw Te Installeren

Inhoudsopgave:

Gegevens Opslaan Door Het Systeem Opnieuw Te Installeren
Gegevens Opslaan Door Het Systeem Opnieuw Te Installeren

Video: Gegevens Opslaan Door Het Systeem Opnieuw Te Installeren

Video: Gegevens Opslaan Door Het Systeem Opnieuw Te Installeren
Video: Systeemkopie van Windows 10: Opnieuw installeren via systeemherstelschijf of USB 2023, Maart
Anonim

Het opnieuw installeren van het besturingssysteem is een nogal onaangenaam proces. U moet niet alleen alle computerinstellingen opnieuw configureren, maar het is ook mogelijk dat u belangrijke gegevens kwijtraakt.

Gegevens opslaan door het systeem opnieuw te installeren
Gegevens opslaan door het systeem opnieuw te installeren

Noodzakelijk

Tweede pc, Windows-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Belangrijke bestanden veilig bewaren bij het opnieuw installeren van het besturingssysteem is niet zo moeilijk. Als het huidige besturingssysteem in werkende staat is, kan dit zonder extra apparaten. Maar in het geval dat u het besturingssysteem niet kunt uitvoeren, heeft u een extra computer nodig.

Stap 2

Laten we beginnen met de eerste optie. Als uw systeem op een aparte lokale schijf is geïnstalleerd, kopieer dan alle benodigde bestanden ervan en installeer het besturingssysteem veilig opnieuw. Als uw harde schijf niet is gepartitioneerd, voert u dit proces zelf uit.

Stap 3

Download de vereiste versie van Partition Manager, installeer het en voer het uit. Selecteer "Snel aanmaken sectie". Geef uw enige harde schijf op en klik op Volgende. Stel het bestandssysteemtype in voor de toekomstige partitie en de grootte ervan. Start je computer opnieuw op. Kopieer alle belangrijke bestanden naar de nieuwe sectie. Installeer uw besturingssysteem opnieuw.

Stap 4

Laten we nu verder gaan met een situatie waarin u het besturingssysteem niet kunt starten. Er zijn twee manieren om dit probleem op te lossen. Helaas zijn beide niet universeel.

Stap 5

Installeer het besturingssysteem zonder het vorige te verwijderen. Het is natuurlijk beter om een identieke OS-versie te installeren. Deze methode wordt niet aanbevolen als de belangrijkste, omdat, zoals de praktijk laat zien, het op deze manier geïnstalleerde besturingssysteem extreem onstabiel is. Bovendien loopt u het risico gegevens in systeemmappen te verliezen.

Stap 6

Verwijder de harde schijf uit de systeemeenheid en sluit deze aan op een andere computer. Start het besturingssysteem op de tweede pc. Volg de handelingen beschreven in de derde stap. Sluit de harde schijf aan op de "native" systeemeenheid. Installeer Windows op een speciaal gemaakte partitie.

Populair per onderwerp