Hoe Maak Je Een Clip Van Foto's

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Clip Van Foto's
Hoe Maak Je Een Clip Van Foto's

Video: Hoe Maak Je Een Clip Van Foto's

Video: Maak een filmpje van foto's met gratis app iMovie of Quick 2022, December
Anonim

Een clip maken van foto's is niet moeilijk. Voordat u een dergelijke video maakt, moet u de foto's echter op de juiste manier degroeperen. Het is mogelijk om eventuele extra effecten toe te voegen (naar keuze van de gebruiker) en, indien gewenst, de muziek voor de clip te selecteren.

Hoe maak je een clip van foto's
Hoe maak je een clip van foto's

Het is nodig

  • IrfanView
  • Adobe Photoshop
  • Windows film bewerker

instructies:

Stap 1

Allereerst moet je met de afbeeldingen werken. Om een ​​eenvoudige clip te maken, is het wenselijk dat alle afbeeldingen even groot zijn. Daarom is het natuurlijk beter om, als er veel afbeeldingen zijn, een aparte map voor te maken. U kunt afbeeldingen snel en gemakkelijk verkleinen met behulp van de IrfanView-afbeeldingsviewer. U moet het als volgt doen: open de afbeelding, selecteer vervolgens het tabblad "afbeelding" en klik vervolgens op "formaat van afbeelding wijzigen". Alle afbeeldingen moeten even groot zijn. Het programma heeft een extra optie "sommige standaardformaten", en op deze manier kun je per foto telkens een bepaald formaat selecteren (erg handig als er teveel foto's zijn).

Stap 2

Voor extra werk met uw afbeeldingen is het raadzaam om de grafische editor Adobe Photoshop te installeren. Het programma heeft veel functies voor zowel professionals in deze business als voor beginners. Er zijn veel opties voor lettertypen, thema's, stijlen, d.w.z. vrijwel elke gebruiker kan met weinig moeite een foto versieren.

Stap 3

Als je klaar bent met het samenstellen van de frames, ze naar eigen inzicht hebt bewerkt, kun je al beginnen met het maken van een clip van foto's. Om zo'n clip te maken, is een standaard Windows-video-editor heel geschikt. In versies vóór Windows Vista heette het Windows Movie Maker, maar toen werd de naam veranderd in Windows Movie Maker. Als het met Windows is geïnstalleerd, bevindt het zich waarschijnlijk op: Start - Alle programma's - Accessoires - Windows Movie Maker of Windows Film Studio. Als het programma niet is geïnstalleerd, kan het worden gedownload van de officiële Microsoft-website.

Stap 4

De standaard video-editor is eenvoudig genoeg om zelfs voor beginners te gebruiken. U hoeft alleen de foto's in het programma in te voeren en ze vervolgens te selecteren en aan de frames toe te voegen. Ook is het mogelijk om de videotijd correct in te stellen, zodat je daar eventueel een muziektrack kunt toevoegen. Eenmaal voltooid, hoeft u alleen maar "de video op te slaan als". Bij het opslaan is het raadzaam om de maximale videokwaliteit te selecteren.

Populair per onderwerp