Hoe Maak Je Een Portret Van Een Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Portret Van Een Foto
Hoe Maak Je Een Portret Van Een Foto

Video: Hoe Maak Je Een Portret Van Een Foto

Video: 🎨 Teken een portret naar een foto | Simpele truc! | Portrettekenen | Robin Rozendal 2022, November
Anonim

Vóór de uitvinding van de fotografie werden mensen, gebeurtenissen en landschappen afgebeeld op de doeken van kunstenaars, gravures, glas-in-loodramen en wandtapijten. Beroemde portretten van historische figuren en gewone mensen worden bewaard in musea en foto's hebben enorme familieportretten vervangen. Uiteraard kunt u uw portret laten maken in opdracht van een portretschilder, als tijd en geld het toelaten. Maar u kunt de gemakkelijkere manier kiezen. Van een foto een portret maken!

Hoe maak je een portret van een foto
Hoe maak je een portret van een foto

Het is nodig

computer, Photoshop, fotografie

instructies:

Stap 1

Open de foto waarvan je een portret wilt maken in Photoshop. Dupliceer de laag in het lagenpalet. Klik met de linkermuisknop op de dubbele laag om deze actief te maken.

Stap 2

Selecteer in het menu Filter het filter Paint Daubs. Selecteer in het geopende venster de grootte van het penseel, de scherpte, het type penseel. Pas de opties aan totdat u tevreden bent met het uiterlijk van de afbeelding. Klik OK.

Stap 3

Een afbeelding gestileerd als een olieverfschilderij geopend in het werkvenster. Verander nu de dekking van de bovenste laag iets. Om dit te doen, verplaatst u in het palet Lagen de schuifregelaar Dekking naar 80%. Het beeld is veel realistischer geworden.

Stap 4

Het blijft om een ​​​​textuur toe te passen die een canvaseffect creëert. Selecteer hiervoor Texture - Texturizer in het menu Filter. Selecteer in het geopende venster een textuur en parameters voor schaal, reliëf en licht. In dit werk is de schaal 58%, het reliëf is 5, de textuur is canvas. Klik OK.

Stap 5

Maak de lagen plat en sla de afbeelding op in het formaat dat u nodig hebt. Het portret van "Meisje met een Kat" is klaar!

Populair per onderwerp