Hoe Maak Je Een Portret In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Portret In Photoshop
Hoe Maak Je Een Portret In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Portret In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Portret In Photoshop
Video: Les 322 Photoshop - Hoe maak ik een schilderij van een portret foto 2024, April
Anonim

Om een portret in Photoshop te maken van een fotografisch beeld dat eruitziet alsof het in olieverf is geschilderd, zullen we een beetje moeten werken. Maar de mogelijkheden van deze grafische editor zijn zo uitgebreid dat het je niet veel tijd kost.

Hoe maak je een portret in Photoshop
Hoe maak je een portret in Photoshop

instructies:

Stap 1

De eerste stap is het kiezen van een geschikte afbeelding. Voor het gemak zullen we bijna alle achtergrond verwijderen, waarbij alleen het gezicht overblijft en wordt geselecteerd.

Stap 2

Het is noodzakelijk om de achtergrond meer verzadigd te maken. Gebruik de Lasso Tool (L) en een 5px Feather-instelling. Kopieer de selectie naar een nieuwe laag door deze te maken en op de toetsen Ctrl + J te drukken. Activeer de achtergrondlaag en schakel de functie Radiaal vervagen in door "Vervagen" te kiezen in het menu "Filter". We herhalen deze handeling totdat de achtergrond wazig wordt.

Stap 3

We weten dat een met verf geschilderd portret niet de textuur van de menselijke huid weergeeft, in tegenstelling tot het fotografische beeld. Om kleine details van de structuur van de huid te verwijderen, gebruikt u het filter "Ruis" - "Vuil en krassen", pas het aan totdat de kleine details volledig verdwijnen.

Stap 4

Ons beeld is wazig geworden, dus we moeten het terugbrengen naar de contouren van de ogen en lippen. De wazige laag bevindt zich bovenop de originele afbeelding, dus we zullen deze langs de paden wissen met behulp van de Eraser Tool (E), waarbij we een penseel kiezen met een kleine diameter en gemiddelde hardheid. De dekkingsparameter kan worden ingesteld op 50%. Teken het langs de contouren van de ogen en lippen en bereik de oorspronkelijke scherpte.

Stap 5

Experimenteer met filters om een grafisch uiterlijk te krijgen. Gebruik het filter Waterverf om de positie van de schuifregelaars te wijzigen om het gewenste effect te bereiken.

Stap 6

Als je een portret wilt maken van het penseel van de oude meester, met tekenen van veroudering, gebruik dan een geschikte gebroken textuur uit de textuurbibliotheek, waarbij je het contrast benadrukt via het menu Afbeelding - Correctie - Niveaus. Selecteer het gewenste contrast door de positie van de schuifregelaar te wijzigen, u kunt ook inversie proberen.

Stap 7

Plaats een afbeelding op de textuurlaag. Je kunt verschillende standen proberen, maar Overlay of Soft light lijkt ons het meest geschikt. Gebruik verschillende waarden van de parameter Dekking om het effect van de textuur te verzachten.

Stap 8

Om het effect te krijgen dat de achtergrond van het schilderij een echt canvas was, gebruikt u het filter Textuur - Texturizer - Canvas. Het hele portret in de geest van een oud schilderij is klaar.

Aanbevolen: