Een Alineamarkering Plaatsen Paragraph

Inhoudsopgave:

Een Alineamarkering Plaatsen Paragraph
Een Alineamarkering Plaatsen Paragraph

Video: Een Alineamarkering Plaatsen Paragraph

Video: Word 2016 - Formatting Marks - How to Show Hide Remove Paragraph Symbol - Citation Mark Symbols MS 2022, December
Anonim

Het alineapictogram - § - ziet eruit als twee gestileerde s. Het was voorzien op typemachines, maar is helaas niet beschikbaar op moderne computertoetsenborden. U kunt echter nog steeds een alineamarkering in een document plaatsen, en wel op verschillende manieren.

Een alineamarkering plaatsen paragraph
Een alineamarkering plaatsen paragraph

instructies:

Stap 1

De eerste methode werkt in veel toepassingen, waaronder Microsoft Office Excel, Office Word, standaard Windows-kladblok. Zorg ervoor dat het numerieke toetsenblok aan de rechterkant van het toetsenbord actief is. Als dat niet het geval is, drukt u op de Num Lock-toets. Houd de toets alt = "Afbeelding" ingedrukt en voer de waarde 0167 in. Laat de toets alt = "Afbeelding" los - het alineapictogram verschijnt in het document.

Stap 2

Gebruik de juiste hulpmiddelen voor programma's die het invoegen van speciale tekens toestaan. Plaats dus in een Word-document de cursor waar de alineamarkering zal zijn. Open het tabblad "Invoegen" en klik op de knop "Symbool" op de werkbalk in het gedeelte "Symbolen", standaard bevindt deze zich in de rechterhoek van het paneel.

Stap 3

Als u het gewenste symbool niet in het uitgevouwen menu ziet, klikt u met de linkermuisknop op het item "Andere symbolen". Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Zoek op het tabblad "Symbolen" het alineapictogram, selecteer het met de linkermuisknop en klik op de knop "Invoegen". Doe het raam dicht.

Stap 4

Er is ook een andere manier. Ga na het openen van het dialoogvenster "Symbool" naar het tabblad "Speciale tekens". Bovenstaande lijst bevat ook een alineamarkering. Selecteer het en klik op de knop "Invoegen". Op hetzelfde tabblad kunt u een sneltoets instellen zodat het venster "Symbool" niet elke keer wordt geopend.

Stap 5

Selecteer de alineamarkering met de linkermuisknop en druk op de knop "sneltoets". Een extra venster "Toetsenbordinstellingen" wordt geopend. Plaats in de groep "Specificeer sneltoetsen" de cursor in het veld "Nieuwe sneltoetsen" en voer de combinatie in die voor u handig is op het toetsenbord. Klik op de knop "Toewijzen" en sluit de vensters "Toetsenbordinstellingen" en "Symbool".

Stap 6

Als geen van de methoden voor u werkt, kunt u een alineamarkering invoegen als een grafisch object. Kopieer de afbeelding bijvoorbeeld vanuit een grafische editor naar het klembord en plak deze in een ander document. Stel de gewenste grootte van de afbeelding in en plaats deze in het deel van het document waar het moet zijn.

Populair per onderwerp