Een Alineamarkering Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Alineamarkering Verwijderen
Een Alineamarkering Verwijderen

Video: Een Alineamarkering Verwijderen

Video: Een Alineamarkering Verwijderen
Video: Word 2016 - Formatting Marks - How to Show Hide Remove Paragraph Symbol - Citation Mark Symbols MS 2024, April
Anonim

Soms verschijnen bij het kopiëren van tekst van het ene bestand gemaakt in MS Word naar het andere niet-afdrukbare tekens in het laatste document, bijvoorbeeld pagina-einden of het indrukken van de Enter-toets. Ze kunnen worden verwijderd door het originele document op te maken.

Een alineamarkering verwijderen
Een alineamarkering verwijderen

Noodzakelijk

Microsoft Office Word-software

instructies:

Stap 1

Meestal ligt het probleem in de ingedrukte knop voor het weergeven van dergelijke tekens. Probeer op deze knop te klikken, die zich op de standaardwerkbalk bevindt. Als panelen niet worden weergegeven in de editor, voeg ze dan toe: klik op het bovenste menu "Bekijken", selecteer in de lijst die wordt geopend de sectie "Werkbalken" en klik op het item "Standaard".

Stap 2

Zoek in het toegevoegde paneel het pictogram Niet-afdrukbare tekens en klik erop. Als uw computermonitor een diagonaal van minder dan 17 inch heeft, past het pictogram hoogstwaarschijnlijk niet in de paneelrij. Zoek aan het einde van het paneel het pijlpictogram en klik erop. Op het tabblad dat wordt geopend, worden alle elementen weergegeven die niet op het paneel pasten.

Stap 3

Als de alineamarkeringen er nog steeds zijn, kunt u ze handmatig verwijderen of met de component Fragment zoeken. Voor handmatige verwijdering is het voldoende om de cursor achter het ongewenste teken te plaatsen en op de Backspace-toets of ervoor te drukken, maar tegelijkertijd op de Delete-toets te drukken.

Stap 4

Om automatisch alle ongewenste tekens te verwijderen, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + F. U ziet een klein zoekvenster voor een fragment. Ga naar het tabblad "Vervangen" en voer in het eerste veld het gekopieerde fragment in dat u wilt verwijderen en laat het tweede veld leeg. Druk op de Enter-toets. Na het voltooien van de wisbewerking verschijnt een venster met de resultaten van de uitgevoerde acties op het scherm.

Stap 5

Ook kunnen onnodige tekens worden verwijderd met behulp van speciale sneltoetsen. Selecteer het gewenste tekstfragment of symbolen, druk op Ctrl + X. Zo kunt u onnodige fragmenten die in de tekst voorkomen wegknippen.

Stap 6

Onnodige delen van de tekst kunnen worden geknipt, en de benodigde delen kunnen worden gekopieerd en, indien nodig, bijna in een ander leeg bestand geplakt. Na het selecteren van de tekst is het bijvoorbeeld voldoende om op Ctrl + C of Ctrl + Insert te drukken. Het invoegen van tekst gebeurt met de sneltoetsen Ctrl + V en Shift + Insert.

Aanbevolen: