Wat Is De Veilige Modus Van Windows 7?

Inhoudsopgave:

Wat Is De Veilige Modus Van Windows 7?
Wat Is De Veilige Modus Van Windows 7?

Video: Wat Is De Veilige Modus Van Windows 7?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Veilige modus Windows 7: Uw computer opstarten in veilige modus 2023, Februari
Anonim

Heel vaak, als de computer niet opstart in de normale modus, kan deze worden gestart in de veilige modus, maar soms weten gebruikers, vooral beginners, niet hoe ze ermee moeten werken en waarom deze modus überhaupt nodig is.

Wat is de veilige modus van Windows 7?
Wat is de veilige modus van Windows 7?

Wat is de veilige modus en waar is het voor?

Veilige modus is in wezen een modus waarin de gebruiker een soort storing kan diagnosticeren en alle gevonden problemen kan oplossen die kunnen worden veroorzaakt door de onjuiste werking van sommige programma's of zelfs de hardware van een pc. Het is vermeldenswaard dat er verschillende soorten veilige modus zijn, bijvoorbeeld met ondersteuning voor netwerkstuurprogramma's. In deze modus worden alleen de initiële instellingen van het Windows-besturingssysteem gebruikt, dat wil zeggen zonder geïnstalleerde stuurprogramma's, behalve de belangrijkste (bijvoorbeeld voor het starten van Windows, een muis- of toetsenbordstuurprogramma, ook een videoadapter zoals sommige systeemdiensten).

Kortom, de veilige modus wordt gebruikt om problemen op te lossen die specifiek verband houden met het softwaregedeelte van de computer. Bijvoorbeeld als de computer slecht of niet correct begint te werken en reageert op verzoeken van gebruikers na het installeren of instellen van bepaalde software. In deze modus kan de gebruiker het probleem zelf direct vinden en oplossen, of de software verwijderen, wat in dit geval de oorzaak van de storing is.

Het besturingssysteem starten in de veilige modus

Om de computer in de veilige modus op te starten, moet u: hem opnieuw opstarten en op de F8-toets drukken nog voordat het opstartscherm van Windows verschijnt. In sommige gevallen kan het venster Boot Device verschijnen, waar u de harde schijf moet selecteren waarop het direct gebruikte besturingssysteem is geïnstalleerd, uw keuze moet bevestigen met de Enter-knop en opnieuw op F8 moet drukken. Daarna verschijnt een speciaal venster waarin de gebruiker extra opties kan selecteren om het besturingssysteem te laden. Hier kan de gebruiker kiezen: problemen met de computer oplossen, waar een lijst met hulpprogramma's verschijnt die problemen bij het opstarten en gebruiken van het systeem kunnen helpen voorkomen.

Veilige modus - het besturingssysteem start alleen op met een reeks essentiële services en stuurprogramma's. Het wordt voornamelijk gebruikt als het besturingssysteem niet kan worden geladen na het installeren van een nieuw apparaat of stuurprogramma. Veilige modus met laden van netwerkstuurprogramma's - er wordt een speciale modus geladen die de belangrijkste I / O-informatiestuurprogramma's en netwerkstuurprogramma's ondersteunt. Veilige modus met ondersteuning voor de opdrachtregel - start het besturingssysteem met de belangrijkste stuurprogramma's en start vervolgens de opdrachtregel. Laatst bekende goede configuratie - Start het besturingssysteem met de laatst bekende goede configuratie. Normaal opstarten van Windows - start het besturingssysteem met de gebruikelijke parameters en instellingen.

Om over te schakelen naar de veilige modus, moet u deze rechtstreeks selecteren (of de veilige modus, met enkele extra mogelijkheden (netwerk- of opdrachtregelondersteuning)) met de Enter-toets op de computer. Na het starten heeft het besturingssysteem een ​​zwarte bureaubladachtergrond, met in de hoeken het opschrift "Veilige modus".

Populair per onderwerp