De Monitorresolutie Aanpassen Adjust

Inhoudsopgave:

De Monitorresolutie Aanpassen Adjust
De Monitorresolutie Aanpassen Adjust

Video: De Monitorresolutie Aanpassen Adjust

Video: Een afbeelding formaat aanpassen 2022, November
Anonim

Een van de belangrijkste voorwaarden voor comfortabel werken op een computer is het instellen van optimale eigenschappen van videotransmissie op de monitor.

De monitorresolutie aanpassen adjust
De monitorresolutie aanpassen adjust

instructies:

Stap 1

Het is niet alleen nodig om het stuurprogramma van de videokaart te installeren, maar ook om de vernieuwingsfrequentie van het scherm, het aantal kleuren, de kleurdiepte en ook de schermresolutie te selecteren.

Stap 2

Mislukte monitorinstellingen kunnen niet alleen een gevoel van ongemak veroorzaken, maar ook ziekten van de gezichtsorganen veroorzaken, een negatief effect hebben op het zenuwstelsel, spanning en hoofdpijn veroorzaken. De schermresolutie beïnvloedt de beeldkwaliteit op de volgende manieren: hoe hoger de resolutie, hoe duidelijker objecten op het scherm verschijnen. Het verhogen van de resolutie verkleint de grootte van objecten op het scherm; het verlagen van de resolutie heeft het tegenovergestelde effect.

Stap 3

Bij het aansluiten van een nieuwe monitor worden in de regel de standaard kleurinstellingen ingesteld, evenals de door de fabrikant aanbevolen resolutie. De gebruiker kan deze parameters echter onafhankelijk wijzigen op basis van hun fysiologische kenmerken en smaakvoorkeuren.

Stap 4

Voer een van de volgende handelingen uit om het dialoogvenster met monitoreigenschappen te openen.

Klik op de knop Start, klik op het menu Configuratiescherm, klik op Vormgeving en persoonlijke instellingen, klik op Schermresolutie aanpassen.

Stap 5

Klik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad, selecteer in het menu dat verschijnt de opdracht Eigenschappen en ga vervolgens naar het tabblad Opties.

Stap 6

Pas de resolutie aan met de schuifregelaar. Nadat u de beste optie voor uzelf hebt gekozen, klikt u op de knop Toepassen om de wijziging van de instellingen te voltooien.

Populair per onderwerp