Een Monitorresolutie Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Monitorresolutie Kiezen
Een Monitorresolutie Kiezen

Video: Een Monitorresolutie Kiezen

Video: Een Monitorresolutie Kiezen
Video: Nieuwe monitor kopen? Bekijk deze 7 kooptips voor het beste beeldscherm! 2024, Maart
Anonim

Met het Windows-besturingssysteem kan de gebruiker eenvoudig de schermresolutie wijzigen. Zowel de werking van veel programma's als het gemak van het gebruik van de computer zijn afhankelijk van de gekozen resolutie.

Een monitorresolutie kiezen
Een monitorresolutie kiezen

instructies:

Stap 1

Tijdens de installatie selecteert het Windows-besturingssysteem zelf de meest optimale resolutie voor de gebruikte monitor. De keuze van de juiste schermresolutie is in de eerste plaats noodzakelijk voor comfortabel werken - als de resolutie te hoog is, blijken de beeldelementen klein genoeg, wat leidt tot verhoogde vermoeide ogen. Ook is het onhandig om met een lage resolutie te werken, omdat de beeldelementen te groot zijn. Bovendien weigeren veel programma's om met deze toestemming te draaien.

Stap 2

Voor de meest voorkomende 17 inch monitoren met een klassieke 4:3 beeldverhouding is de beste resolutie 1024×768. Als je een goed gezichtsvermogen hebt, kun je een hogere resolutie instellen. Voor schermen met een beeldverhouding van 16:9 zet je de resolutie het beste op 1366×768.

Stap 3

Om de vereiste toestemming in het besturingssysteem Windows XP in te stellen, opent u: "Start - Configuratiescherm - Beeldscherm". Selecteer in het geopende venster "Opties" en sleep de schuifregelaar met de muis naar de gewenste positie. Klik OK. Er zal een tijdelijke wijziging in de schermresolutie zijn - u wordt gevraagd om de beeldkwaliteit te evalueren en te bevestigen als het u uitkomt.

Stap 4

Als de kwaliteit slecht is, weiger dan op te slaan, de resolutie keert terug naar de oorspronkelijke resolutie en u kunt een andere optie proberen. Probeer andere opties, let op de juiste geometrische afmetingen van de afbeelding - deze mag niet worden uitgerekt of gecomprimeerd.

Stap 5

Om een schermresolutie in Windows 7 te selecteren, klikt u met de rechtermuisknop op een lege plek op het bureaublad en selecteert u "Schermresolutie" in het contextmenu dat verschijnt. Selecteer in het geopende venster in de vervolgkeuzelijst de gewenste resolutie door de schuifregelaar met de muis te slepen en op "OK" te klikken. U kunt het instellingenvenster ook openen via het Configuratiescherm: "Start - Configuratiescherm - Vormgeving en persoonlijke instellingen, Persoonlijke instellingen en weergave-instellingen".

Aanbevolen: