Hoe De Monitorresolutie Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Monitorresolutie Te Herstellen
Hoe De Monitorresolutie Te Herstellen

Video: Hoe De Monitorresolutie Te Herstellen

Video: Hoe te verwijderen krassen op de monitor met olijfolie 2022, December
Anonim

De resolutie van een scherm of monitor zorgt ervoor dat verschillende objecten die erop staan, zoals vensters, tekst, snelkoppelingen, afbeeldingen, duidelijk zichtbaar zijn en heeft ook invloed op de grootte van deze objecten. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper en kleiner ze zullen zijn. De schermresolutie wordt gemeten in pixels (640 x 480 pixels is de laagste, 1600 x 1200 is de hoogste). Kortom, de resolutie hangt af van de parameters van de monitor, maar ook van uw voorkeuren - welke is handiger om mee te werken.

Hoe de monitorresolutie te herstellen
Hoe de monitorresolutie te herstellen

instructies:

Stap 1

Als u op een computer werkt waarop Windows 7 is geïnstalleerd, hoeft u hoogstwaarschijnlijk de monitorresolutie niet te wijzigen. Het besturingssysteem Windows 7 is onder andere goed omdat het zelf de benodigde stuurprogramma's voor de videokaart en monitor installeert, en ook de schermresolutie selecteert die optimaal is voor je monitor.

Stap 2

Als u echter nog steeds de resolutie moet wijzigen, gaat u naar het bureaublad en klikt u er met de rechtermuisknop op. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu op het scherm, waaruit u de regel "Schermresolutie" selecteert (u kunt ook naar dit menu-item gaan via "Start - Configuratiescherm - Uiterlijk - De schermresolutie aanpassen").

Stap 3

In het geopende venster ziet u uw huidige instellingen. De regel "Scherm" moet de naam bevatten van de monitor die u gebruikt, in de regel "Resolutie" - de momenteel ingestelde schermresolutie, in de regel "Oriëntatie" - de oriëntatie van uw scherm ("landschap" of "portret"). In de regel geeft de regel "Resolutie" naast de huidige afmetingen tussen haakjes "aanbevolen" aan - dat wil zeggen, dit is de resolutie die het systeem het meest geschikt acht voor uw monitor. Als u deze wilt wijzigen, klikt u op deze regel en sleept u de schuifregelaar met de muis naar de gewenste waarde

Stap 4

Klik op de knop Toepassen. De geselecteerde opties worden onmiddellijk van kracht en er verschijnt een venster met de vraag "Wilt u deze weergave-opties opslaan?" U kunt kiezen voor "Opslaan" of "Annuleren". In het geval dat u niets doet, wordt de wijziging na enkele seconden geannuleerd

Stap 5

Als de nieuwe resolutie bij u past, klikt u op "Opslaan" en vervolgens op "OK".

Stap 6

Bij het werken op systemen ouder dan Windows 7 kan het inderdaad nodig zijn om de monitorresolutie handmatig te wijzigen, aangezien deze systemen niet altijd de beste optie vinden. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad op een lege ruimte en selecteert u "Eigenschappen"

Stap 7

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Parameters". Het toont ook het type monitor, waaronder een sectie "Schermresolutie". Selecteer hier met behulp van de schuifregelaar de resolutie die u nodig hebt, klik vervolgens op "Toepassen" en klik, als de geselecteerde resolutie bij u past, op de knop "OK". Daarna wordt de geselecteerde toestemming van kracht.

Populair per onderwerp