Hoe De Monitorresolutie In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Monitorresolutie In Te Stellen
Hoe De Monitorresolutie In Te Stellen

Video: Hoe De Monitorresolutie In Te Stellen

Video: Hoe De Monitorresolutie In Te Stellen
Video: Windows 10 - How To Change Screen Resolution and Size 2024, April
Anonim

Moderne computermonitoren bieden alle voorwaarden voor comfortabel werken. Levendige mooie kleuren, hoog contrast en helderheid, hoge resolutie. Hun onjuiste instelling kan echter niet alleen het comfort tot nul reduceren, maar ook uw zicht schaden.

Hoe de monitorresolutie in te stellen
Hoe de monitorresolutie in te stellen

instructies:

Stap 1

Tekenen van een onjuist ingestelde resolutie kunnen een onevenredig langwerpig beeld zijn, zeer grote of juist zeer kleine programmavensters en bureaubladpictogrammen. Afhankelijk van het formaat van de monitor wordt hiervoor de optimale resolutie aanbevolen, die door de fabrikant in de gebruiksaanwijzing wordt aangegeven. Lees deze handleiding aandachtig door en maak uzelf vertrouwd met de aanbevolen resolutie-instellingen voor uw monitor.

Stap 2

Controleer of uw monitorstuurprogramma is geïnstalleerd. Wanneer aangesloten, installeert het systeem automatisch het standaardstuurprogramma. Met zo'n stuurprogramma kan de monitor het beeld correct weergeven, maar sommige bedieningsparameters zijn niet beschikbaar. Het vereiste stuurprogramma is te vinden op de website van uw monitorfabrikant, met vermelding van het model.

Stap 3

In Windows 7. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad, in het menu dat wordt geopend, klik op "Schermresolutie". Als in het venster dat verschijnt, in de regel "Scherm", het opschrift "Universal PnP" staat, is het standaardstuurprogramma geïnstalleerd. Een dergelijk stuurprogramma staat niet volledig gebruik van de weergavemogelijkheden toe. Download en installeer de driver voor uw monitor. Daarna kunt u in hetzelfde venster in de kolom "Resolutie" de optimale resolutie instellen die door de fabrikant wordt aanbevolen. Klik op Toepassen en vervolgens op Wijzigingen toepassen.

Stap 4

In WindowsXP. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad, klik in het vervolgkeuzemenu op "Eigenschappen". Selecteer in het venster Eigenschappen voor beeldscherm het tabblad Opties. Als in de kolom "Beeldscherm" "Monitoraansluitmodule aan …" staat, betekent dit dat de standaarddriver op uw monitor is geïnstalleerd. Download en installeer de driver voor uw beeldscherm. Wijzig in het venster met weergave-eigenschappen op het tabblad "Parameters" de resolutie in de vereiste resolutie. Klik op Toepassen. Antwoord “Ja” op de systeemvraag “Slaat u wijzigingen in de bureaubladinstellingen op”.

Aanbevolen: