Nummers Wisselen Op Het Toetsenbord

Inhoudsopgave:

Nummers Wisselen Op Het Toetsenbord
Nummers Wisselen Op Het Toetsenbord

Video: Nummers Wisselen Op Het Toetsenbord

Video: Nummers Wisselen Op Het Toetsenbord
Video: Toetsenbordinstelling in WINDOWS 10 wijzigen | 👉 Azerty - Qwerty probleem (Oplossing!) 2024, Mei
Anonim

Het is vaak niet erg handig om nummers af te drukken op knoppen die zich in één lange rij bevinden. Er is een optioneel numeriek toetsenblok meegeleverd om typen op toetsenborden van volledig formaat te vergemakkelijken.

Hoe nummers op het toetsenbord te wisselen
Hoe nummers op het toetsenbord te wisselen

instructies:

Stap 1

Een volledig computertoetsenbord bevat twee toetsblokken, een primair en een secundair. Het hoofdblok bevat een longitudinale rij numerieke knoppen, het alfabet, de spatiebalk en functie- en bedieningstoetsen zoals Enter en of Shift. Het extra blok bevat alleen cijfers en symbolen. De knoppen zijn gerangschikt zoals in een gewone rekenmachine. Hiermee kunt u snel en zonder fouten grote reeksen getallen typen en er rekenkundige bewerkingen op uitvoeren.

Stap 2

Om het kiezen van nummers op een volledig toetsenbord mogelijk te maken, moet u op de NumLock-toets drukken, die zich meestal in de linkerbovenhoek van het numerieke toetsenblok bevindt. Sommige toetsenborden hebben deze knop mogelijk op een andere locatie. Als de kiesmodus is ingeschakeld, gaat een van de drie LED's op het toetsenbord branden. Wanneer de knop opnieuw wordt ingedrukt, vindt de omgekeerde schakeling plaats, terwijl de toetsen van het digitale blok de pijlen dupliceren, evenals de End, Home en enkele andere.

Stap 3

Veel compacte laptops hebben geen extra numeriek toetsenblok op hun toetsenbord. In plaats daarvan biedt het de mogelijkheid om gemakkelijk cijfers in te voeren vanaf het alfabetische toetsenbord. Onderzoek het toetsenbord van de laptop. Computerfabrikanten plaatsen nummers samen met letters op de knoppen op het hoofdtoetsenbord. Hun configuratie herhaalt over het algemeen de locatie van de nummers op het NumPad. Op een alfabetisch toetsenbord ziet het er als volgt uit: "b" - 0; "O", "l", "d" - 1, 2, 3; "G", "w", "u" - respectievelijk 4, 5, 6. De nummers 7, 8 en 9, ongeacht de invoermodus, behouden hun enige betekenis.

Stap 4

Het omschakelen van het alfabetische toetsenbord van de laptop naar de numerieke invoermodus is hetzelfde als voor het volledige toetsenbord - door op de NumLock-knop te drukken. Om het toetsenbord kort naar de numerieke invoermodus te schakelen, moet u op de Fn-knop drukken en tegelijkertijd op de benodigde knoppen op het hoofdtoetsenbord.

Aanbevolen: