Hoe Onnodige Processen Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Onnodige Processen Uit Te Schakelen?
Hoe Onnodige Processen Uit Te Schakelen?
Anonim

Sommige programma's kunnen de processor zwaar belasten en tegelijkertijd te veel RAM in beslag nemen, dat wil zeggen dat ze de prestaties van uw computer vertragen. Er zijn maar weinig van deze processen die essentieel zijn voor het besturingssysteem; zonder hen werkt het gewoon niet. Alle andere processen kunnen echter worden uitgeschakeld met Taakbeheer. Dus om onnodige processen uit te schakelen, moet u deze instructies volgen.

Hoe onnodige processen uit te schakelen?
Hoe onnodige processen uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Eerst moet u het venster Taakbeheer openen, u kunt dit op twee manieren doen. Ten eerste kan het worden opgeroepen door op een specifieke toetscombinatie te drukken (Ctrl-Alt-Delete). Deze methode is vooral goed als uw besturingssysteem volledig is vastgelopen en niet meer reageert op muisbewegingen. Maar onthoud dat het tweemaal indrukken van deze toetsen ertoe kan leiden dat het systeem opnieuw wordt opgestart. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de vrije ruimte op de taakbalk (deze regel staat onderaan uw beeldscherm). Klik in het contextmenu dat wordt geopend op het item "Taakbeheer".

Stap 2

Soms, wanneer u op de sneltoets Ctrl-Alt-Delete drukt, ziet u mogelijk het bericht "Taakbeheer is uitgeschakeld door de beheerder". Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld door de werking van virussen. Als u deze handige functie nog steeds op uw computer wilt ontgrendelen, moet u het volgende doen. Open eerst het menu "Start" en voer in de regel "Uitvoeren" het commando "gredit.msc" in en bevestig dit door op "OK" te klikken. Als gevolg hiervan zou een nieuw venster "Groepsbeleid" voor u moeten openen, dan moet u naar het item "Gebruikersconfiguratie" - "Beheersjablonen" gaan en op "Systeem" - "Ctrl-Alt-Delete" drukken. Dubbelklik op de optie "Taakbeheer verwijderen". Selecteer in het nieuwe venster dat wordt geopend "Uitgeschakeld" en bevestig de wijzigingen door op "Toepassen" te klikken. Daarna kunt u het venster eenvoudig sluiten.

Stap 3

Ga na het starten van Taakbeheer van het tabblad "Toepassingen" naar het volgende tabblad "Processen". U ziet een lijst met alle processen die in het besturingssysteem worden uitgevoerd. Zoek het onnodige element in deze lijst en selecteer het vervolgens door op de linkerknop te klikken. Klik vervolgens in het contextmenu van de taakbeheerder op de knop "Proces beëindigen". Vervolgens moet u akkoord gaan om het geselecteerde proces uit te schakelen.

Aanbevolen: