Hoe Lopende Processen Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe Lopende Processen Te Controleren?
Hoe Lopende Processen Te Controleren?

Video: Hoe Lopende Processen Te Controleren?

Video: Hoe Lopende Processen Te Controleren?
Video: Recept voor wortelsoep 2024, Mei
Anonim

Bij het werken in het besturingssysteem is het soms nodig om lopende processen te volgen, bijvoorbeeld om de werking van kwaadaardige programma's te detecteren, en soms om erachter te komen wat precies de maximale belasting van de computer veroorzaakt. Om ze te bekijken zijn speciale standaard hulpprogramma's ontwikkeld die samen met het besturingssysteem op een computer worden geïnstalleerd.

Hoe lopende processen te controleren?
Hoe lopende processen te controleren?

Noodzakelijk

vaardigheden van een zelfverzekerde computergebruiker

instructies:

Stap 1

Nadat u de computer hebt aangezet, drukt u op Alt + Ctrl + Delete om Windows Taakbeheer te starten. U kunt hiervoor ook de combinatie Ctrl + Shift + Esc gebruiken, of het eenvoudig starten door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken en het juiste item te selecteren. Deze volgorde is alleen relevant voor gebruikers van het Windows-besturingssysteem. Ga naar het tabblad Processen in het geopende venster, bekijk de lijst en voer de benodigde bewerkingen uit met behulp van het contextmenu.

Stap 2

Als u de eigenaar bent van een computer met een Macintosh-besturingssysteem, gebruik dan de analoog van Windows Taakbeheer. In Mac OS wordt het Activity Monitor genoemd en staat het in de lijst met servicehulpprogramma's. Dit programma werkt volgens hetzelfde principe als de taakbeheerder, met zijn hulp kunt u lopende processen volgen, het werk van een programma beëindigen of opschorten, geheugentoewijzing en processorbelasting bekijken, enzovoort.

Stap 3

Om lopende processen op UNIX- en GNU / Linux-besturingssystemen te bekijken, gebruikt u het speciale topprogramma, dat u vanaf de console kunt uitvoeren. Daarnaast is er voor deze besturingssystemen een ander hulpprogramma waarmee een scripttaal kan worden gebruikt om met elk proces afzonderlijk te werken. Voor deze besturingssystemen zijn ook andere hulpprogramma's beschikbaar die een soortgelijk doel hebben en hun eigen bijzonderheden hebben bij het werken met lopende processen.

Stap 4

Weten hoe u met taakbeheerders moet werken, is noodzakelijk, aangezien controle over actieve processen en toepassingen u toegang geeft tot prestatie-instellingen, actieve programma's beheren, aanvullende informatie bekijken, enzovoort. Er zijn ook extra hulpprogramma's voor het beheren van processen beschikbaar voor Windows.

Aanbevolen: