Hoe Kom Je Erachter Welke Processen Actief Zijn?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welke Processen Actief Zijn?
Hoe Kom Je Erachter Welke Processen Actief Zijn?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Processen Actief Zijn?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Processen Actief Zijn?
Video: #089 Ramon Vullings, auteur - Hoe kom je aan goede ideeën om te innoveren? 2024, Mei
Anonim

Elke toepassing die op Windows draait en die u rechtstreeks gebruikt of die op de achtergrond wordt uitgevoerd, heeft zijn eigen proces, waarvan de cache wordt opgeslagen in het RAM-geheugen en wordt verwerkt door de processor van de computer. De lijst met lopende processen is te vinden in Taakbeheer.

Hoe kom je erachter welke processen actief zijn?
Hoe kom je erachter welke processen actief zijn?

instructies:

Stap 1

Taakbeheer heeft een gebruikersinterface en is een servicehulpprogramma. Het kan worden opgeroepen door op de toetsencombinatie "Ctrl" + "Alt" + "Delete" te drukken of door met de rechtermuisknop op de hoofdtaakbalk van Windows te klikken en "Start Taakbeheer" te selecteren in het contextmenu dat verschijnt.

Stap 2

De toepassing Windows Taakbeheer verschijnt op het scherm. Op het tabblad "Processen" kunt u alle processen bekijken die door een bepaalde computergebruiker zijn gestart. Om de processen van andere accounts te zien, evenals verborgen processen, klikt u op de knop "Proces van alle gebruikers weergeven" onderaan het venster. Net onder de procestabel staan de totalen. Hier kunt u het aantal actieve processen, het CPU-gebruik en het fysieke geheugen zien.

Stap 3

Elk proces heeft, naast de naam, een gebruiker, het CPU-gebruik in procenten, het RAM-gebruik in kilobytes of megabytes, evenals een korte beschrijving van het proces zelf. erop en in de lijst "Proces beëindigen". Hier kunt u de prioriteit van processen wijzigen. Om te begrijpen tot welke toepassing een bepaald proces behoort, selecteert u Eigenschappen in het contextmenu van het proces.

Stap 4

Omgekeerd, als u een programma wilt beëindigen vanuit Taakbeheer, maar de naam van het proces niet weet, gaat u naar het tabblad "Toepassingen", klikt u met de rechtermuisknop op de actieve toepassing om het contextmenu weer te geven en selecteert u "Ga naar proces " … De toepassing zal u automatisch naar het tabblad Processen verplaatsen en het actieve exe-bestand van de vereiste toepassing markeren, dat u kunt beëindigen.

Aanbevolen: