Hoe Het Model Van De Videokaart Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Model Van De Videokaart Te Achterhalen?
Hoe Het Model Van De Videokaart Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Model Van De Videokaart Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Model Van De Videokaart Te Achterhalen?
Video: Оптимизация The Sims 3 Шаг 1 Неизвестная видеокарта Как настроить видеокарту 2024, Mei
Anonim

Het komt vrij vaak voor dat u een gebruikte laptop of computer koopt en alle stuurprogramma's ervoor wilt bijwerken, maar u kent de specifieke modellen van de geïnstalleerde apparaten niet. Het is vooral aanstootgevend als het model van de videokaart onbekend is, omdat het ondraaglijk is om films in slechtere kwaliteit te kijken dan verwacht. Gelukkig kun je, om het model van de videokaart te achterhalen, zowel de ingebouwde tools van het besturingssysteem als programma's van andere ontwikkelaars gebruiken.

Hoe het model van de videokaart te achterhalen?
Hoe het model van de videokaart te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Het model van de videokaart en alle andere apparaten die op de computer zijn geïnstalleerd, wordt automatisch bepaald door Windows. Minder vaak heeft het extra stuurprogramma's nodig, maar uiteindelijk worden alle apparaten correct herkend en weergegeven in één lijst. Ga naar "Apparaatbeheer" om het model van de videokaart te achterhalen. Dit kan worden gedaan via het "Configuratiescherm" (in het menu "Start") of door met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" te klikken, "Eigenschappen" te selecteren en vervolgens verder te gaan, afhankelijk van de versie van het Windows-systeem.

Als je XP hebt geïnstalleerd, ga dan naar het tabblad "Hardware" en klik op de knop "Apparaatbeheer". Als u Windows Vista hebt, selecteert u in het venster dat wordt geopend met de geschatte systeemprestaties aan de linkerkant in het veld "Taken", onmiddellijk de link "Apparaatbeheer".

Stap 2

Verdere acties zijn niet afhankelijk van de systeemversie. In het geopende venster opent u het subitem "Videoadapters" door op het overeenkomstige "+"-pictogram te klikken en ziet u de modelnamen van alle videokaarten die in het systeem zijn geïnstalleerd.

Stap 3

Naast Windows-tools kunt u andere gespecialiseerde softwaretools gebruiken, bijvoorbeeld Everest, om de modellen van geïnstalleerde apparaten te bepalen. Installeer het programma en voer het uit.

Stap 4

Om het model van de videokaart te achterhalen, selecteert u aan de linkerkant van het hoofdprogrammavenster in het "Menu" het subitem "Weergave". U ziet het videokaartmodel op het tabblad "Windows Video" aan de rechterkant van het hoofdvenster in het veld "Apparaatbeschrijving".

Aanbevolen: