Hoe Het Model Van RAM Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Model Van RAM Te Achterhalen?
Hoe Het Model Van RAM Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Model Van RAM Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Model Van RAM Te Achterhalen?
Video: Windows 10 - How to check RAM/Memory - System Specs - Free u0026 Easy 2024, Mei
Anonim

Als u de hoeveelheid RAM (Random Access Memory) wilt vergroten, moet u weten welke geheugenmodules van de fabrikant al op het moederbord van de computer zijn geïnstalleerd, hun type, gebruiksfrequentie en andere parameters. Hiermee kunt u een geheugenmodule selecteren die compatibel is met de module die al op uw computer is geïnstalleerd. Zonder het geheugenmodel te kennen, kunt u een OP kopen die volledig onvergelijkbaar is met de geïnstalleerde.

Hoe het model van RAM te achterhalen?
Hoe het model van RAM te achterhalen?

Het is nodig

Computer, CPU-Z-hulpprogramma, internettoegang, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

U kunt het RAM-model achterhalen met behulp van aanvullende software of door rechtstreeks naar de geheugenmodule zelf te kijken. Als je een garantieblad hebt voor alle componenten apart, zoek dan het RAM erin op. Alle informatie over RAM zou er moeten zijn.

Stap 2

Je kunt ook de geheugenmodule uit de poort halen en ernaar kijken. Koppel de computer los van het stopcontact en open de systeemkap. Zoek de RAM-verbindingspoorten. Trek de vergrendelingen aan weerszijden van de sleuf naar beneden en schuif de geheugenmodule uit de poort. Het moet een sticker hebben met modelinformatie.

Stap 3

Als er geen stickers met informatie op de geheugenmodule zitten of als u het deksel van de systeemeenheid niet wilt openen, kunt u een speciaal hulpprogramma gebruiken. Download het hulpprogramma CPU-Z. Het wordt gratis verspreid en neemt slechts een paar megabytes in beslag. Installeer het hulpprogramma op uw computer en voer het uit. Wacht na het starten een paar seconden terwijl het programma informatie over het systeem verzamelt. Vervolgens verschijnt het hoofdmenu van het programma, waar de hoofdcomponenten zich op het bovenpaneel bevinden.

Stap 4

Selecteer het SPD-onderdeel. Verder in de linkerbovenhoek van het programma vindt u de inscriptie Geheugenslot selectie. Onderaan dit opschrift staat een pijl. Klik erop en selecteer het nummer van de sleuf voor het aansluiten van het RAM-geheugen. Nadat u een verbindingsslot hebt geselecteerd, geeft het programmavenster informatie weer over het RAM-model dat op dit slot is aangesloten (werksnelheid, type, fabrikant en andere parameters). Op deze manier kunt u afzonderlijk informatie bekijken over absoluut alle geheugenmodules die op uw moederbord zijn geïnstalleerd. Als u een slot selecteert dat geen geheugenmodule heeft, is het informatiescherm gewoon leeg. Op deze manier kunt u niet alleen het RAM-model bepalen, maar ook het aantal bezette slots achterhalen.

Aanbevolen: