De Prestatie-index Van Windows 10 Achterhalen

De Prestatie-index Van Windows 10 Achterhalen
De Prestatie-index Van Windows 10 Achterhalen
Anonim

Sinds de dagen van de goede oude Windows 7 hebben veel gebruikers de gewoonte om de "hardware" van hun computer te evalueren op basis van de prestatie-indexcijfers. Er is nog steeds vraag naar deze functie, maar versie 10 van het geliefde besturingssysteem biedt niet hetzelfde gemak om schattingen van de algehele prestaties te krijgen.

De prestatie-index van Windows 10 achterhalen
De prestatie-index van Windows 10 achterhalen

Het nieuwste besturingssysteem Windows 10 heeft de computers van zijn gebruikers niet alleen verrijkt met veel handige functies en moderne diensten, maar ook onaangenaam verrast door het ontbreken van enkele bekende details. In dit geval hebben we het over de prestatie-index. Met zijn hulp was het gemakkelijk om te bepalen hoe goed de componenten van een computer ten opzichte van elkaar in balans zijn: een sterke spreiding van indicatoren liet zien welke van de componenten achterbleven in prestaties. Na elke driverupdate gaf de indexwaarde aan of de hardware beter of slechter presteerde.

In feite is de functie van het berekenen van de prestatie-index nergens uit Windows 10 verdwenen. Dit is een ingebouwd systeemhulpprogramma, dat in Windows 7 de naam WinSAT.exe had behouden, maar de grafische schil verdween. Simpel gezegd, een gewone gebruiker zonder te dansen met tamboerijnen zal dit hulpprogramma niet kunnen gebruiken.

De programmacode van het hulpprogramma zelf bleef op zijn plaats, wat betekent dat u door de vertrouwde interface eroverheen te trekken, een vertrouwde en dus noodzakelijke functie voor dagelijks gebruik kunt krijgen. Dit werd gedaan door externe ontwikkelaars, die gebruikers verheugden met de release van twee vergelijkbare grafische shells: WSAT en. Ze kunnen op internet worden gedownload, zijn klein van formaat en hoeven niet te worden geïnstalleerd. Welke van de shells meer op een bekende interface lijkt, is aan jou.

Populair per onderwerp