Systeemlettertypen Herstellen

Inhoudsopgave:

Systeemlettertypen Herstellen
Systeemlettertypen Herstellen

Video: Systeemlettertypen Herstellen

Video: Corel Font Manager Part 1 2022, December
Anonim

Veel gebruikers van besturingssystemen van de Windows-familie weten dat gedrukte werken kunnen worden gevarieerd met verschillende lettertypen die afwijken van de standaard. Ze kunnen worden toegevoegd met behulp van de Fonts-applet. Soms is het nodig om het originele lettertypepakket te herstellen.

Systeemlettertypen herstellen
Systeemlettertypen herstellen

Het is nodig

  • - distributiekit voor besturingssysteem;
  • - systeemprogramma "Opdrachtregel".

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om lettertypen te herstellen, en elk ervan zal correct zijn. Als u bijvoorbeeld onlangs met een pc werkt en u heeft een vriend die dezelfde versie van het systeem heeft, dan kunt u contact met hem opnemen. Het kan de inhoud van de lettertypemap naar elk medium kopiëren.

Stap 2

Alle lettertypen, van systeem- tot amateurlettertypen, zijn te vinden in de map C: WINDOWSfonts. Als tijdens de installatie van het systeem het pad naar de systeemmap is gewijzigd, bijvoorbeeld in plaats van de Windows-map, hebt u WinXP, enz., daarom moet u de map Fonts zoeken in de bijbehorende map.

Stap 3

Kopieer alle lettertypen die je vriend je heeft gebracht door op de toetsencombinatie Ctrl + A en Ctrl + C te drukken. Ga naar de map met de systeemlettertypen, druk op de toetscombinatie Ctrl + V, beantwoord de verzoeken om het bestand dat verschijnt te vervangen. Er kan ook een distributiekit met lettertypen worden gedownload van sommige internetbronnen als uw vrienden een andere versie van het besturingssysteem hebben geïnstalleerd dan die van u.

Stap 4

Dit is niet de enige manier en je kunt alles veel sneller doen als je de distributiekit voor het besturingssysteem hebt waarmee de installatie is uitgevoerd. Voordat u het gebruikt, moet u uw computer opnieuw opstarten en inloggen op het systeem in de veilige modus. Wanneer de computer opstart, drukt u op de F8-knop, in het menu dat verschijnt, selecteert u het item "Veilige modus".

Stap 5

Zoek met behulp van Windows Verkenner de map met lettertypen, selecteer ze en verwijder ze door op de Delete-knop of de Ctrl + Delete-toetscombinatie te drukken. Nu kunt u beginnen met het herstellen van de standaardset lettertypen.

Stap 6

Open de lade van het cd-/dvd-station en plaats de schijf met het Windows-besturingssysteem.

Stap 7

Druk op de sneltoets Win + R (menu Start, opdracht Uitvoeren) en typ Cmd. Kopieer en plak in de geopende opdrachtregel de volgende regel expand -r E: i386 *.tt_% SystemRoot% Fonts. Druk op de Enter-toets. Opgemerkt moet worden dat de letter E wordt genomen als de letter van het cd-/dvd-station.

Stap 8

Houd er bij het verwijderen van alle lettertypen uit de bijbehorende map rekening mee dat het systeembestand Decktop.ini niet kan worden verwijderd. Als dit toch gebeurt, open dan een willekeurige teksteditor en kopieer de volgende regels naar een nieuw document:

[.ShellClassInfo]

UICLSID = {BD84B380-8CA2-1069-AB1D-08000948F534}

Stap 9

Druk vervolgens op de toetsencombinatie Ctrl + S, voer in het veld Bestandsnaam Decktop.ini in, geef de map Fonts op als de map waarin dit bestand wordt opgeslagen.

Populair per onderwerp