Een Oud Besturingssysteem Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Oud Besturingssysteem Verwijderen
Een Oud Besturingssysteem Verwijderen

Video: Een Oud Besturingssysteem Verwijderen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Oude bestanden verwijderen 2023, Januari-
Anonim

Om een ​​oud besturingssysteem te verwijderen, moet u eerst bepalen welk van de twee, drie of meer geïnstalleerde systemen werkt, op welke schijf het zich bevindt, en pas daarna het bestand corrigeren dat verantwoordelijk is voor het correct laden en verwijderen van het oude besturingssysteem.

Een oud besturingssysteem verwijderen
Een oud besturingssysteem verwijderen

instructies:

Stap 1

De redenen voor de opkomst van verschillende besturingssystemen zijn verschillend. Dit kunnen fouten zijn tijdens de installatie van het besturingssysteem, die leiden tot een herinstallatie, of de installatie van een nieuwe versie in een andere map. In dit geval moet u het bestand boot.ini naar een dergelijke vorm brengen als er maar één regel in staat die het werkende besturingssysteem definieert. Dit bestand is een systeembestand en kan onzichtbaar zijn. Om het te visualiseren, moet u "Deze computer" openen, vervolgens "Service", "Bekijken" en in de aanvullende parameters "verborgen en systeembestanden weergeven" inschakelen.

Stap 2

Nu kunt u beginnen met het bewerken ervan, waarvoor u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" moet klikken, vervolgens - het menu-item "Geavanceerd" en vervolgens - het subitem "Opstarten en herstellen". Klik in het geopende venster "De downloadlijst handmatig bewerken" op de knop "Bewerken". Het bestand boot.ini wordt in een teksteditor geladen.

Stap 3

Verwijder de regels voor het oude besturingssysteem. Het actieve besturingssysteem wordt gedefinieerd door de regel default = multi (0) disk (0) rdisk (0) partitie (1) WINDOWS. Hieronder vindt u de ontsleuteling van welk systeem werkt, bijvoorbeeld Windows XP of Windows 7. U moet één regel achterlaten die overeenkomt met het werkende systeem. Verwijder de rest, sla het bestand op en start uw computer opnieuw op.

Stap 4

In de regel is het niet raadzaam om het oude besturingssysteem op de harde schijf te laten staan, omdat het veel ruimte in beslag neemt, dus het moet op fysiek niveau worden verwijderd. Open "Deze computer", vervolgens de harde schijf waar deze zich bevindt, klik met de rechtermuisknop op de onnodige map, open het vervolgkeuzemenu en klik op de knop "Verwijderen". Naast deze map moet u nog steeds de mappen "Documents and Settings" en "Program Files" van het irrelevante besturingssysteem verwijderen. Daarna is het raadzaam om de schijf te defragmenteren om de vrijgekomen ruimte te optimaliseren. Om dit te doen, drukt u achtereenvolgens op de knoppen "Start" - "Programma's" - "Accessoires" - "Service".

Populair per onderwerp