Hoe Windows Oud Te Verwijderen In Windows 10

Hoe Windows Oud Te Verwijderen In Windows 10
Hoe Windows Oud Te Verwijderen In Windows 10

Video: Hoe Windows Oud Te Verwijderen In Windows 10

Video: Hoe Windows Oud Te Verwijderen In Windows 10
Video: Delete Windows.old folder from Windows 10 2024, Mei
Anonim

Na het updaten van het besturingssysteem willen veel mensen de oude Windows-map in Windows 10 onmiddellijk verwijderen, zonder te wachten tot het systeem deze bestanden automatisch wist. Dit kan worden gedaan via het hulpprogramma Schijfopruiming en de opdrachtregel.

hoe Windows Old te verwijderen in Windows 10
hoe Windows Old te verwijderen in Windows 10

Na de automatische upgrade van de gelicentieerde versie naar Windows 10, verschijnt de map Windows.old op de harde schijf voor de officiële rollback van het systeem naar een eerdere assembly met behoud van persoonlijke gegevens. Het systeem verwijdert deze bestanden automatisch na een maand. Als je zeker weet dat je niet terug wilt naar de vorige versie, dan kun je de schijf zelf opschonen, omdat Windows.old meestal meerdere GB geheugen in beslag neemt. Om te voorkomen dat er bugs in het systeem ontstaan, kan de map met de gegevens van het vorige besturingssysteem van de computer worden verwijderd met behulp van het hulpprogramma Schijfopruiming of de opdrachtregel.

Beeld
Beeld

U kunt het hulpprogramma "Schijfopruiming" oproepen door met de rechtermuisknop op de Windows-schijf (C:) te klikken en naar de sectie "Eigenschappen" - "Algemeen" - "Schijfopruiming" te gaan. Je kunt het ook openen met de "Win + R"-toetsen, typ cleanmgr in het invoerveld van het venster Uitvoeren, klik op "Bladeren …", selecteer Windows 10 (C:) en scan. Klik op "Systeembestanden opschonen", selecteer de benodigde items met betrekking tot het gedeelte met eerdere Windows-installaties en klik op OK.

Beeld
Beeld

Als de eerste opschoningsoptie niet werkte, dan kunt u als beheerder de oude map van Windows 10 verwijderen via de opdrachtregel. Ga naar "Start" - "Opdrachtregel (beheerder)", drive in RD / S / Q C: / windows.old en klik op Enter. Nadat de gegevens zijn verwerkt, wordt het bestand met het oude systeem volledig van de computer verwijderd zonder de mogelijkheid van herstel, en zult u zien hoe er aanzienlijk meer vrije ruimte op de C:-schijf zal zijn.

Aanbevolen: