Hoe Een Oud Spel Te Starten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Oud Spel Te Starten?
Hoe Een Oud Spel Te Starten?

Video: Hoe Een Oud Spel Te Starten?

Video: Hoe Een Oud Spel Te Starten?
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, Maart
Anonim

Veel oudere games die zijn ontworpen om in de MS-DOS-omgeving te draaien, draaien niet op moderne versies van Windows. Degenen die oude hits willen spelen, hoeven echter niet te wanhopen, want er zijn nog steeds manieren om dergelijke games te lanceren.

Hoe een oud spel te starten?
Hoe een oud spel te starten?

instructies:

Stap 1

De gemakkelijkste en meest betrouwbare manier is om te controleren of er een patch is voor uw favoriete spel waarmee u het op een moderne versie van Windows kunt uitvoeren. Voor de meeste populaire games van vroeger bestaan deze patches (of gameversies) al.

Stap 2

Probeer het spel in de compatibiliteitsmodus uit te voeren. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het uitvoerbare bestand van het spel, selecteert u het item "eigenschappen", gaat u naar het tabblad "compatibiliteit" en vinkt u het vakje aan naast het item "het programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus", en vergeet niet om hieronder te specificeren in de compatibiliteitsmodus waarmee u het precies wilt uitvoeren.

Stap 3

Gebruik een emulator van het MS-DOS-besturingssysteem, bijvoorbeeld DOSBOX. Download het, pas het aan uw systeem aan en speel de goede oude en soulvolle games uit het IBM 286-tijdperk.

Aanbevolen: