Een Oud Toetsenbord Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Oud Toetsenbord Aansluiten
Een Oud Toetsenbord Aansluiten

Video: Een Oud Toetsenbord Aansluiten

Video: Een Oud Toetsenbord Aansluiten
Video: How to use your keyboard and mouse on xbox one! (100% WORKING!) [NO ADAPTERS] 2024, April
Anonim

Niet iedereen is erin geslaagd om hun computers te veranderen in modernere stationaire computers of in kleine en handige laptops, waar het toetsenbord al in het apparaat is ingebouwd. Of misschien is uw nieuwe toetsenbord onverwacht defect en is uw werk urgent. Maar er is altijd een uitweg, want je kunt een oud "toetsenbord" op een nieuwe of oude computer aansluiten. Maar hoe het te doen?

Een oud toetsenbord aansluiten
Een oud toetsenbord aansluiten

Noodzakelijk

  • - toetsenbord met een oude connector;
  • - toetsenbord met USB-aansluiting;
  • - PC-gebruikershandleiding;
  • - stationaire computer;
  • - PS/2 naar USB-adapter;
  • - CD met stuurprogramma's voor het toetsenbord (wordt meestal meegeleverd met het toetsenbord).

instructies:

Stap 1

Koppel uw computer los, anders ziet u het nieuwe toetsenbord niet. Steek het toetsenbord met de oude connector in de PS/2 poort (die op moderne moederborden mogelijk niet aanwezig is). Er is een PS/2 poort voor zowel een computermuis als een toetsenbord, en deze verschilt in kleur. Voor een computermuis is de connector groen, voor een toetsenbord is de connector paars. Op de connector die van het toetsenbord gaat, wordt deze ook vaak "papa" genoemd, er zijn pinnen. En op de connector, die zich op de computer bevindt, wordt deze meestal "moeder" genoemd, er zijn speciale gaten waar deze pinnen, als ze correct raken, zonder enige moeite gaan. De kleur van deze connectoren is ook hetzelfde, dus het is bijna onmogelijk om te verwarren.

Stap 2

Sluit het toetsenbord met de oude connector met behulp van de adapter aan op de USB-poort (met een speciale adapter). Om dit te doen, moet u een PS / 2 naar USB-adapter kopen, deze vervolgens aansluiten op de connector op het toetsenbord en deze in een vrije USB-poort op uw computer steken.

Stap 3

Schakel de computer in en de computer zou uw toetsenbord moeten detecteren. Installeer de stuurprogramma's die bij het toetsenbord op de cd worden geleverd. Als u eerder een ander toetsenbord had, moet u de oude stuurprogramma's verwijderen.

Stap 4

Configureer het toetsenbord in het BIOS, in de optie USB-toetsenbordondersteuning, die verantwoordelijk is voor de juiste werking van de USB-muis, vanuit de positie Uitgeschakeld moet u het in de positie Ingeschakeld plaatsen, vervolgens uw wijzigingen opslaan en de computer opnieuw opstarten.

Aanbevolen: