Het Opstartgeluid Van Windows 7 Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Opstartgeluid Van Windows 7 Wijzigen
Het Opstartgeluid Van Windows 7 Wijzigen

Video: Het Opstartgeluid Van Windows 7 Wijzigen

Video: Het Opstartgeluid Van Windows 7 Wijzigen
Video: Windows 7 - 1.22 - Bestand wijzigen en opnieuw opslaan 2024, Mei
Anonim

Windows-besturingssysteem versie 7 biedt de mogelijkheid om de geluidspatronen te wijzigen die worden afgespeeld bij bepaalde gebruikersacties. Een van dergelijke acties is het opstarten van het systeem. Het wijzigen van dit geluid kan worden gedaan door de standaardmiddelen van het besturingssysteem zelf.

Het opstartgeluid van Windows 7 wijzigen
Het opstartgeluid van Windows 7 wijzigen

instructies:

Stap 1

Om het vooraf geïnstalleerde geluidsschema van het besturingssysteem Windows versie 7 te wijzigen, opent u het hoofdmenu door op de knop "Start" te klikken en gaat u naar het item "Configuratiescherm". Typ "geluid" in het tekstvak van de zoekbalk en vouw het gevonden item uit. Zoek het gewenste geluidsschema in de lijst met audiothema's en bevestig uw keuze door op de OK-knop te drukken.

Stap 2

Als u het aanmeldingsgeluid wilt vervangen door een geluid dat niet in de lijst staat, moet u computerbeheerdersrechten hebben en de eigenaar zijn van het bestand Windows / system32 / imageres.dll. Zorg er ook voor dat het geselecteerde geluid wordt opgeslagen in.wav-formaat, aangezien andere formaten niet door het systeem worden afgespeeld.

Stap 3

Keer terug naar het hoofdsysteemmenu "Start" en ga naar het item "Programma's", open de link "Accessoires" en start de toepassing "Windows Verkenner". Zoek een bestand met de naam Windows / system32 / imageres.dll en kopieer het naar een geschikte locatie op uw computer.

Stap 4

Open het bestand met een resource-editor en vervang de.wav-component door degene die u wilt. Vervang het originele bestand door het bewerkte bestand, met behoud van de naam. Keer terug naar het dialoogvenster Geluid en gebruik de knop Bladeren onder aan het venster. Zorg ervoor dat het bewerkte bestand is geselecteerd en schakel het selectievakje Play Windows Startup Ringtone in. Bevestig de toepassing van de aangebrachte wijzigingen door op de knop OK te klikken.

Stap 5

Download en installeer de gespecialiseerde toepassing Startup Sound Changer op uw computer om de procedure voor het wijzigen van het geluid bij het opstarten van het systeem te vereenvoudigen en te automatiseren. Roep het contextmenu van het geïnstalleerde programma op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Als administrator uitvoeren". Selecteer in het hoofdvenster van het programma dat wordt geopend de opdracht Nieuw welkomstgeluid en geef het volledige pad op naar het opgeslagen bestand in.wav-indeling.

Aanbevolen: