Hoe U Uw Bureaublad Kunt Overbrengen Naar D

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Bureaublad Kunt Overbrengen Naar D
Hoe U Uw Bureaublad Kunt Overbrengen Naar D

Video: Hoe U Uw Bureaublad Kunt Overbrengen Naar D

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: een snelkoppeling plaatsen op je bureaublad Windows 10 2023, Januari-
Anonim

Het Windows-besturingssysteem slaat de map "Desktop" met daarin de programmasnelkoppelingen op de schijf van de installatie op (meestal is dit de C-schijf). Bij een grote storing kan de gebruiker een handig geconfigureerde desktop kwijtraken. Om dit te voorkomen, kunt u het overzetten naar een andere schijf.

Hoe u uw bureaublad kunt overbrengen naar D
Hoe u uw bureaublad kunt overbrengen naar D

instructies:

Stap 1

Als Windows op station C is geïnstalleerd, is het pad naar het bureaublad C: \ Documents and Settings \ Admin \ Desktop. In dit voorbeeld is de gebruikersnaam Admin, mogelijk heeft u deze anders.

Stap 2

Gebruik Windows Verkenner om uw bureaublad naar een andere schijf te verplaatsen. Klik op Start en open vervolgens Alle programma's - Accessoires - Verkenner. Open vervolgens in Verkenner: C:\Documenten en instellingen\Admin\ en selecteer de map "Desktop". Selecteer in het menu "Bewerken" - "Verplaats naar map …" en geef de locatie op waar u het bureaublad wilt verplaatsen - selecteer bijvoorbeeld gewoon station D. De map wordt verplaatst. Zorg er daarna voor dat u uw computer opnieuw opstart.

Stap 3

Houd er rekening mee dat u het bureaublad alleen kunt verplaatsen via Windows Verkenner en niets anders. Verplaats de map "Desktop" niet door simpelweg te slepen en neer te zetten of door verschillende bestandsbeheerders te gebruiken. Wanneer u het bureaublad door de verkenner verplaatst, onthoudt het besturingssysteem zijn nieuwe locatie, zodat u in de toekomst geen problemen zult hebben.

Stap 4

Het is mogelijk om het bureaublad te verplaatsen door het systeemregister te bewerken, maar deze optie is veel moeilijker, dus het heeft geen zin om het te gebruiken, het is veel handiger om Windows Verkenner te gebruiken.

Stap 5

Naast het bureaublad is het handig om de map Mijn documenten op een andere schijf op te slaan. In dit geval kunt u er bestanden in opslaan zonder bang te hoeven zijn voor een Windows-crash, omdat uw gegevens en besturingssysteem zich op verschillende schijven bevinden. Om deze map over te zetten, klikt u op "Start", klikt u met de rechtermuisknop op de regel "Mijn documenten" in het menu. Selecteer in het contextmenu dat wordt geopend het item "Eigenschappen".

Stap 6

Het eigenschappenvenster wordt geopend, daarin klikt u op de knop "Verplaatsen". Selecteer in het nieuwe venster de gewenste schijf en maak een map "Mijn documenten" aan. Klik op OK, u wordt gevraagd om het verplaatsen van de bestanden te bevestigen. Ga akkoord door op "Ja" te klikken en de bestandsoverdracht zal beginnen. Nadat het klaar is, start u uw computer opnieuw op. Houd er rekening mee dat alle toepassingen moeten worden gesloten bij het overzetten van bestanden.

Populair per onderwerp